BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.445,14
HABER /  GÜNCEL

Kartepe'de uyuşturucu operasyonu

Kartepe ilçesinde bir kamyonun kasasına gizlenmiş 108 kilogram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 8 kişi tutuklandı.

Abone ol

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir kamyonun kasasına gizlenmiş 108 kilogram esrar ele geçirilmesi olayı ile ilgili Kocaeli, İstanbul ve Diyarbakır'da gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Şubat 2010'da Körfez ilçesinde 45 ZV 421 plakalı kamyonun kasasında eşya arasına gizlenmiş 108 kilogram esrarın ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan sürücü Aziz Filizcan'ın (40) verdiği bilgiler doğrultusunda çalışmalar yaptı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden İstanbul'a örgütlü olarak uyuşturucu sevkıyatı yapıldığının belirlenmesi üzerine yapılan çalışmalarda yakalanan 11 kişiden Cevdet A. Beşiktaş Adliyesinden sevk edildiği mahkemece, Şemsettin D. ve İhsan Ö. de savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Örgütün liderliğini yaptığı belirtilen Mehmet Konur, Zeki Tamer, Murat Balta, Mehmet Sait Karakuş, Hacı Ökten, Veysel Aslan, Abdurrahim Bayram ve Behcet Bekiroğlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.