BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kartal, UEFA'da yol alamaz

Beşiktaş, dün S. Liege karşısında son 10 dakikaya kadar kazanıyordu. Ama maç böyle bitmedi. Kara Kartal 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Peki neden böyle oldu?

Abone ol İNTERNETHABER ANALİZ

Beşiktaş, dün oynadığı S. Liege maçının son 10 dakikasında yediği bir golle UEFA Kupası'nda tur şansını zora soktu. Peki Beşiktaş'ı kendi evinde beraberlikle yetinmeye iten nedenler nelerdi?

Doğrusunu söylemek gerekirse sayacağımız o kadar çok neden varki! Tabi bu nedenlerinin içinde elbette bir tanesi en önemlisi olacak.

Bize göre en önemli neden Teknik Direktör Vicente Del Bosque'nin takımda dengeleri hala kuramamış olması. Çünkü bu takımda her futbolcunun alternatifi var ama nedense Bosque, elinde bulunan bol malzemeyi yanlış kullanıyor. Gerçi Beşiktaş'a ilk geldiğinde yaptığı revizyon takıma büyük etki yaptı. Bize göre bu revizyondan en büyük zararı yine Beşiktaş gördü. En bariz örnek Okan Koç'un gönderilmesi oldu. Onun dışında Sinan'ın da takımdan gönderilmesi hiç iyi olmadı.

Beşiktaş, çareyi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gözden çıkardığı futbolcularda aradı. Şimdi diyeceksinizki bu futbolcular zaman zaman takıma büyük katkılar sağladı. Evet! En başta Ali Güneş'in takıma büyük faydaları oldu. Ama verdiği zararlar, faydalı olduğu noktaları gözden kaçırdı. Mustafa Doğan, geldiği günden beri defansta hatalı oynuyor. Fatih Sonkaya ise bir türlü bekleneni veremedi. Bu sezon dünyanın parası verilip alınan Fran ise bir maç çok iyi iki maç çok kötü. Yani istikrar yok.. Pancu ise iyice paslanmış. Eskiyi aratır oldu. En önemlisi Emre Aşık! Dikkat ettiyseniz cümlenin sonuna ünlem koyduk. Çünkü bu futbolcuya rakipseniz dikkat etmek zorundasınız. Çünkü her an sakat kalabilirsiniz! Dünkü maçta gördüğü sarı kartla bir maçı daha boş geçmedi. Hatta haftalar boyu Beşiktaş gündemini bu futbolcunun yaptığı hatalar teşkil etti...

Beşiktaş dünkü maçta oynadığı kötü futbolla UEFA'da bir adım dahi atamayacağını gösterdi. Çünkü karşısında dişli bir rakip yoktu. (Hiç bir takımı küçümsemek gibi bir niyetimiz yok ama gerçekçi olmamız lazım!).

S. Liege, Beşiktaş kalesine çok kolay geliyordu. Ortasahadan atılan şişirme toplar ve kanat organizasyonları, Beşiktaş kalesinde büyük tehlikelere neden oluyordu. Dünkü maçta kaleci Ramazan'ın yerine kalede bir başkası olsaydı Beşiktaş, tarihi hezimet yaşardı.

Bizim Beşiktaş, yönetimine ve Del Bosque'ye tek bir önerimiz var: Şapkalarınızı önünüze koyun ve düşünün...

Umarız Beşiktaş, zor da olsa turu geçer ve bu hatalarını düzeltir...

ANALİZ:Kenan DEMİROK