BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.413,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'ta ithal et protestosu

Ankara, artan et fiyatları üzerine "ithal et" kozunu ortaya atınca hayvancılığın büyük önem taşıdığı Kars ayağa kalktı.

Abone ol

Türkiye yaklaşık iki aydır artan et fiyatlarını konuşuyor. Altınla yarışan et fiyatları durdurulamayınca hükümet "İthal et" kozunu ortaya attı. Et fiyatlarının şimdiden bir kaç lira da olsa düşmesine neden olan bu açıklamalar ise Türkiye'de hayvancılıkla geçimini sağlayanları ayağa kaldırdı.

Karslı hayvan yetiştiricileri, et fiyatlarının astronomik rakamlara çıkması ve ithal et uygulamasını protesto etmek için Kars-Ardahan karayolunu hayvanlarıyla birlikte trafiğe kapattı.

Hüseyin Atak Bulvarı üzerindeki hayvan pazarında bir araya gelen yüzlerce yetiştirici, hayvanlarını yol ortasına koyarak trafiği kapattı. Eylem yapan çiftçileri, araç sürücüleri de destekledi. Sürücüler, araçlarıyla birlikte eylem bitene kadar yolda bekledi.

İTHAL ET KALANLARI DA BİTİRİR

Hayvan yetiştiricileri, son 2 yıldır hayvancılığın bitme noktasına geldiğini, hükümetin gerekli tedbirleri almadığını söyleyerek, hayvancılık sektöründe et fiyatlarının 5 yıldır aynı seyrettiğini, ancak metropol kentlerde et fiyatlarının yüksek olmasını kendilerinin de anlayamadıklarını belirttiler. Besici ve üreticiler olarak zarar ettiklerini, hayvancılığı bırakıp büyükşehirlere göçtüklerini vurgulayan üreticiler, ithal etin, kalan diğer üreticileri de bitireceğini savundu.

Hayvanlarına alıcı bulamadıklarını ileri süren üreticiler, "Kars'ta kesim 14-15 TL.. Bu etler marketlerde 30-35 TL'ye nasıl satılıyor?" diye konuştu.

"İthale hayır", "Hükümet çiftçiyi bitirme" sloganları atan yetiştiriciler, "Vali buraya" diyerek Kars Valisini eylem alanına davet etti. İkna olmayan vatandaşlar "Vali gelmeden yolu açmayacağız" dediler. Emniyet güçlerinin yoğun uğraşlarıyla ikna edilen vatandaşlar yolu yeniden trafiğe açtı.