BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  POLİTİKA

Ve CHP beklenen adımı attı

CHP ile AK Parti arasında köprüler tamamen atıldı. Uzlaşma ihtimali CHP'nin yeni adımıyla birlikte son buldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP Anayasa değişikliği paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için imza toplamaya başladı. Ana muhalefet teklifin Anayasa'ya aykırı olduğu görüşünde ve iptalini istiyor.

CHP bugünkü kapalı grup toplantısında burada imza toplamaya başladı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre "Kesinlikle 110 imza sorunumuz yok. Rahatlıkla toplarız" diyorlar. CHP'nin yüksek mahkemeye başvuru yapılabilmesi için 110 milletvekilinin imzasına ihtiyacı var.

ANAYASA MAHKEMESİ NASIL KARAR ALIR?

Kendi yetkilerini kısıtlayan maddeler içeren ve mahkemenin yapısını köklü biçimde değişmesini hedefleyen Anayasa değişikliği karşısında yüksek mahkemenin nasıl bir karar alacağı merak ediliyor.

Ana muhalefetin bu adımıyla birlikte iki parti arasındaki zayıf olan uzlaşma ihtimali tamamen sona ermiş oldu. Bilindiği gibi geçtiğimiz pazar günü Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in önerisi Ankara'yı hareketlendirmişti.

UZLAŞMA TEKLİFİ

Ergin'in "Eğer CHP referanduma, ayrılarak sunulmasını istediği maddeleri Anayasa Mahkemesi’ne götürmezse, yürürlük maddesine ‘bu maddeler ayrı oylanır’ hükmü konulabilir" sözleri gündeme oturmuştu.

"AHLAKSIZ TEKLİF"E "EDEP"Lİ YANIT GELMİŞTİ

Baykal bu sürpriz öneriye çok sert çıktı ve "ahlaksız teklif" olarak niteledi. AK Parti'nin bu çıkışı için "Kendimi zor tutuyorum" diyen Baykal'a Erdoğan, dün akşam saatlerinde cevap verdi: "Cevap vermeye edebimiz, adabımız izin vermez. Bunlarla uzlaşma sağlanacağına ihtimal vermiyorum"

CHP'nin imza sayısı için 'sorun yok' dese de kağıt üstünde bu yeterli değil. Başvuru için DSP ile birlikte bağımsızlardan 7 milletvekilinin imzası yeterli gibi görünüyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre CHP, bu imzayı daha fazla sayı ile aşması büyük ihtimal..

SANDALYE DAĞILIMI

AK Parti 336
CHP 97
MHP 69
BDP 20
Bağımsız 12
DSP 6
DP 1
TP 1
Boş 8