BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karşıyaka'da sosyal faaliyetler doludizgin

Karşıyaka Belediyesi, ekonomik imkanları yetersiz olan bin 500 öğrencinin hiçbir ücret ödemeden faydalandığı Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde yeni faaliyetlere başladı.

Abone ol

Karşıyaka Belediyesi, kentin gençleri için iki yıl önce hizmete açtığı ve ekonomik imkanları yetersiz bin 500 öğrencinin hiçbir ücret ödemeden faydalandığı Karşıyaka Gençlik ve Eğitim Merkezi (KARGEM)'de şimdi de sosyal faaliyetler düzenliyor.

Öğrencilerin bilgilerini pekiştirmek ve aralarında tatlı bir rekabet oluşturmak amacıyla öncelikli olarak 6,7 ve 8'nci sınıflar arasında bilgi yarışması düzenlenirken bu sosyal faaliyetlere yine beyin jimnastiği için en ideal spor olarak tanımlanan satranç ile ilgili bir kulüp kuruldu ve 100 öğrenci kulübün üyesi oldu. Edebiyata meraklı ve yetenekli öğrenciler için de kompozisyon, şiir ve resim yarışmaları organize edilirken başarılı olanlara spor ayakkabıları armağan edildi. Kargem Müdürü Hakkı Karadeniz;"Biz çocuklarımıza normal eğitim bilgileri verirken Onların sosyalleşmesi ve sadece ders müfredatına boğulmamaları için sosyal içerikli çalışmalar başlattık ve bunun meyvelerini almaya başladık. Eğitim tek düze olmamalı çocuklar öğrenirken eğlenmeyi, sosyalleşmeyi de yaşamalı. Bu anlamda masa tenisi kulübü kurduk, tarihi mekanlara geziler düzenledik. Gezi Kulübünü hayata geçirdik, tiyatro ve müzik kulüpleri de açtık.

Sinema kulübümüzün 4. etkinliğini yaptık gençlerimize Slumdog Millionaire isimli filmi izlettik. Sarı Zeybek isimli film gösterimine yoğun bir ilgi oldu. Bu sosyal etkinliklerimiz devam edecek. Belediye Başkanımız sayın Cevat Durak'ın bu tesisi ilçemize kazandırması çocuklarımız için büyük bir imkan yarattı kendisine çok teşekkür ediyorum"
dedi.

Kargem bu sosyal faaliyetlere yeni YGS ve LYS sınav sistemleri hakkında seminer de düzenlerken kulüplerde etkin olan öğrenciler Bilim Müzesi ve satranç turnuvalarına da götürüldü.