BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akyazı'da jeotermal toplantı yapıldı

Akyazı'da siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum temsilcilerine ve muhtarlara jetormal kaynakla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Abone ol

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde jeotermal enerji toplantısı düzenlendi.

Akyazı'da siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum temsilcilerine ve muhtarlara jetormal kaynakla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Jeotermal kaynakları ile ilgili ruhsat sahibi olan Hakan Baykal ve ortağı Soner Bayraktar Akyazı ilçesinin evsel ısıtma sorununa çözüm olabilecek jeotermal kaynakları ile ilgili basın açıklaması yaptılar. Hakan Baykal, Sakarya İl Özel İdare tarafından kendilerine jeotermal arama ruhsatı verildiğini belirterek, “Yerel seçim öncesi tüm belediye başkan adaylarının seçim kampanyalarında sık, sık dile getirdikleri jeotermal ile Akyazı da evsel ısınmayı taahhüt etmişlerdir.

Akyazı Belediye başkanı Yaşar Yazıcı uzun yıllardan beri ilçeyi jeotermal kaynakları ile ısıtmayı taahhüt ettiğini biliyoruz. Ancak ruhsat almamıza rağmen Akyazı belediyesi buna karşı çıktı. Akyazı Belediyesi bu ruhsatı bir Akyazılı kişinin yani benim almamı neden istemediğini anlamış değiliz. Zaten kendisinin almış olduğu meclis kararını da göz önüne alırsak başka firmaya satacağı veya kiralayacağı meclis tutanaklarında bellidir. Akyazı Belediye Meclis üyelerinin nefislerine yenik düşerek hareket etmemelerini Akyazı halkının da bedduasın almamasını tavsiye ederim. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve meclis üyelerinin verdikleri sözün arkasında durmalarını tavsiye ederim”
dedi.

Soner Bayraktar ise mevcut ruhsatı kişisel menfaatler için değil Akyazı ilçesi için kullanılmasından yana olduklarını kaydetti.

MHP'li Rahmi Aktürk ise jeotermal kaynaklarının mutlak surette Akyazı adına kullanılması için gerekenlerin yapılması gerektiğini söyledi.