BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'ın bu sorunu ne zaman bitecek?

Yıllarca ihmal edildi Kars. Hemen yanı başındaki komşu iller ihya edilirken, Kars halkı sorunlarıyla başbaşa bırakıldı.

Abone ol
Kars'ta Hayvan Pazarının henüz yerinin değiştirilmemiş olması Hüseyin atak Bulvarı'nda sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Hüseyin Atak Bulvarı Kars’ı Ardahan’a bağlayan yol güzergahında bulunuyor. Bir kentin tanınabilmesi ve modern gönümü için giriş-çıkış noktaları büyük önem arz ediyor. Buna rağmen uzun yıllardır halen bu bulvar üzerinde görülen hayvan sürüleri kente adeta köy görünümü kazandırıyor. Her sabah saat 10.00’a kadar bu görüntülere kent, tanıklık ediyor.

Çağdaş ve uygar kent diye lense edilen “Doğu’nun Uygur Kenti: Kars” sloganıyla ünlenen kentte yeni hayvan pazarının faaliyete geçirilememesi de bir hayli düşündürüyor.

Vatandaşlar hayvan pazarının bir an önce yerinin değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bulvar üzeri tamamen hayvanlarla kaplı oluyor. Kentten Ardahan istikametine giden veya Ardahan istikametinden kente gelenler bu görüntüler karşısında şaşırıp kalıyorlar. Buna derhal el atılmalı ve yeni hayvan pazarı faaliyete geçirilmelidir” dediler.

Bu olumsuz durumdan en çok da sürücüler dert yanıyor. Sürücüler, bir anda karşılarına hayvanların çıkması nedeniyle korktuklarını ve kaza yapmamak için akla-karayı seçtiklerini belirttiler.

Her sabah köy görünümünü andıran bulvardaki hayvan sürülerinin görüntüsünün ne zaman sona ereceği ise merakla bekleniyor.