BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Karnaval provasında kanlı felaket

Rio Karnavalı provaları sırasında atılan havai fişekler, enerji kablolarının dans eden kalabalığın üzerine düşmesine neden oldu.

Abone ol

Brezilya’da merakla beklenen dünyanın en büyük eğlencesi Rio Karnavalı’nın provaları sırasında havai fişeklerin kopardığı enerji kabloları dans eden kalabalığın üzerine düştü.

Her yıl binlerce turistin akın ettiği 4 Mart’ta başlayacak olan Rio Karnavalı öncesinde büyük bir felaket yaşandı. Rio’nun kuzeyindeki Minas Gerais Eyaleti’nde Bandeiro do Sul Kasabası’nda karnaval hazırlıkları kana bulandı. Hazırlık eğlencesinde atılan havai fişekler, enerji nakil hattından kabloların kopmasına ve bir kamyonun arkasında dans eden kalabalığın üzerine düşmesine neden oldu.

17 KİŞİ ÖLDÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Çılgınca eğlenirken elektrik akımına kapılan 17 kişi öldü, çoğu genç onlarca kişi yaralandı, bazılarının durumu ağır. Kaza nedeniyle elektrikler de kesilince kurtarma çalışmaları aksadı. Bir sağlık görevlisi, “Bu bir felaket. Birçok insan etkilendi, kesin ölü sayısını bilmiyoruz” dedi. Oliveira Castro isimli genç ise, “Tam bir kaostu. İnsanlar elektrik akımına kapıldı, korkunçtu” dedi.