BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  GÜNCEL

Karısını diri diri mezara gömdü

İki çocuğunun annesini ormanlık alanda mezar kazarak, diri diri gömen cani kocaya şaşırtan ceza!

Abone ol

İki çocuğunun annesini ormanlık alanda kazdığı mezara gömen, daha sonra pişman olup bir hastaneye bırakan Alpaslan Ç. iki ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Sabah'ın haberine göre, İstanbul'da karısını ormanlık alanda kürekle dövdükten sonra diri diri çukura koyup üzerine toprak atan Alpaslan Ç. hakkında "kasten yaralama" suçundan 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İki ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Alpaslan Ç. hakkında, "kasten yaralama" suçundan dava açılması hukukçuları da şaşırttı.

İddianameye göre 24 yaşındaki Neşe Ç. ile evli olmasına ve iki çocuklarının bulunmasına rağmen 3 yıldır 25 yaşındaki Yasemin C. adlı sevgilisiyle yaşayan Alpaslan Ç. "eşinin başka erkeklerle birlikte olduğundan şüphelenerek" plan hazırladı.

Yasemin C. eski arkadaşı olan Neşe Ç.'yi arayarak "meslek ormanı" denilen yerde bir kişiden para alacağını, kendisine refakat etmesini istedi. İki kadın taksiyle ormanlık alana gittiğinde yanında kazma kürek bulunan Alpaslan Ç. sürüklediği Neşe Ç.'yi kürekle dövdü. Kemikleri kırılan eşini kazdığı mezarın içine yatırarak üzerine toprak atmaya başlayan Alpaslan Ç. daha sonra pişmanlık duyarak kadını çukurdan çıkarıp hastaneye götürdü. Baygın vaziyetteki eşini Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bıraktıktan sonra kaçan Alpaslan Ç. yakalanarak cezaevine kondu. Ancak soruşturma aşamasında 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

DAVA YANLIŞ AÇILMIŞ

Ceza avukatı Fatih Volkan iddianamedeki anlatıma göre davanın "kasten yaralama" değil "öldürmeye teşebbüs" suçundan açılması gerektiğini ifade etti. Mağdurun hayati noktasından yaralanması durumunda dahi öldürmeye teşebbüs suçundan dava açıldığı hatırlatan avukat Volkan, "Böyle bir fiilin delillerini ağır ceza mahkemesi takdir eder. Bu nedenle bu davanın asliye ceza mahkemesinde açılması yanlıştır" dedi.

ÖLÜRKEN DOĞMAK ÜZERE OLAN BEBEĞİNİ SAYIKLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla'nın Çırpı köyünde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki 8 aylık hamile Demet Özsoy, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.Solunum yetmezliği yüzünden ölen anneye müdahale esnasında ikinci bir sağlık ekibi de anne karnındaki 8 aylık bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini, yaklaşık 3 dakika süren bir operasyonla sağladı.

19 yaşındaki Demet Özsoy, doğum sancısı başlayınca eşi ve yakınları tarafından Muğla Devlet Hastanesine getirildi. Acil serviste doğumun başladığının fark edilmesi üzerine Özsoy, hastanenin kadın doğrum servisine kaldırıldı.

İlk müdahaleyi yapan doktorların yaptıkları kalp ve solunum masajına rağmen Özsoy, yaşamını yitirdi. Anneye yapılan müdahale sırasında, başka bir sağlık ekibi de 8 aylık bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için çalışma başlattı. 3 dakika süren operasyonla 2 kilo 300 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya geldi.

Operasyonun ardından hastaneye gelen savcının yaptığı incelemenin ardından, Demet Özsoy'un cenazesi yakınlarına teslim edildi.

Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Fahri Tuna, "Doğum esnasında anne ölürse bebeğe 3 dakika içinde müdahale hayati öneme sahip olduğu için, bebek bu süre içinde anne rahminden dışarı çıkarılmış. 3 dakika içinde müdahale edilmeseydi bebeği de kaybedebilirdik. Bebek bu süre içinde ana rahminden çıkarılmazsa ölebiliyor veya solunum yetmezliği başta olmak üzere farklı sorunlar yaşıyor. Doğum, bu süre sonrasında gerçekleşse bile, bebekte fiziksel sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi. Yaklaşık 2 kilo 300 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeğin, hastanenin Yeni Doğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını anlatan Tuna, "Bebeğin sağlık durumu iyi. Arkadaşlarımız gereken her şeyi yapıyor. Bu tür müdahaleler tıpta çok yaygın değil ve uzman bir ekip tarafından yapılmazsa başarılı olmayabilir. Yapılan eş zamanlı müdahale tıp literatürüne girecek. Doktorlarımız bebeği sezaryenle almış olsalardı bebek kurtarılamazdı. Doktorlarımız, bebeğin müdahale esnasında rahim ağzında olmasını bir şans olarak niteliyorlar. Doktor arkadaşlarımız anne ve bebeği yaşatabilmek için insanüstü bir çaba harcamışlar" dedi.

SÜREKLİ BEBEĞİMİZİN ADINI SAYIKLADI

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Mehmet Özsoy şunları söyledi:

"Eşimin doğum sancıları başlayınca 20 dakika içinde köyden hastaneye ulaştık. Doktorlar hemen eşimi doğum servisine aldı. Eşim hastaneye varıncaya kadar sürekli bebeğimizi sordu, adını sayıkladı. Onun bebeğimiz için mücadele ettiğini fark ettim. Doğuma daha 1 ay vardı. Bebeğimize 'İsmail' adını vermiştik.

Annesi bebeğimiz için kıyafetler almıştı. Onun dünyaya gelişini özlemle bekliyorduk. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim. Onu sağlıklı bir şekilde büyütmek için elimden geleni yapacağım ve doğum esnasında annesinin yaptığı fedakarlığı büyüyünce oğluma anlatacağım. Eşimle severek evlenmiştik." Demet Özsoy'un cenazesi, sabah saatlerinde Çırpı Camisi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.


KIZ ARKADAŞI İLE ÖPÜŞME CANINDAN ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kasımpaşa'da kız arkadaşı Müge Ö. ile bir kafeteryada oturan Gelhan Çetin (33), kız arkadaşıyla öpüşünce iş yeri sahibi Kadir M. duruma müdahale etti. Çıkan tartışmada kafeterya sahibi silahını çekip genci vurdu. İfadesinde, "Aile ortamının olduğu mekanda uygunsuz şekilde davrandılar" dedi.

İstanbul Kasımpaşa'da Camii Kebir Mahallesi Sarnıç Sokak'ta bulunan Meydan Kafeteryası'nda iki gün önce meydana gelen olayda mekan sahipleri ve kız arkadaşı ile birlikte kafede oturan Gelhan Çetin arasında yaşanan tartışma cinayetle sonuçlandı. Olay anlatılanlara göre şöyle gelişti;

Daha önce de birkaç kez aynı kafetaryaya gelen Gelhan Çetin, bu kez kız arkadaşı Müge Ö ile kafede buluştu. Masada oturan ikilinin davranışlarından rahatsız olan iş yeri sahibi Kadir M., gençlerin öpüşmesi üzerine "Hop kardeşim burası bir aile mekanı utanmıyor musunuz diyerek" duruma müdahele etti. Çifti dışarı çıkartmaya çalışan Kadir M. ile kız arkadaşıyla oturan Gelhan Çetin arasında tartışma büyüdü. Amcası Selahttin M. ve amcasının oğlu Aykut M.'nin yardımıyla Gelhan Çetin ile kız arkadaşını mekandan çıkartan Kadir M. tekrar işine döndü.

UYGUNSUZ DAVRANDI

Kendisi de Kasımpaşalı olan Gelhan Çetin'in arkadaşlarının da gelmesi üzerine kasadaki ruhsatsız silahını alan işyeri sahibi Kadir M, önce bir el havaya ateş açtı. Arbedenin devam etmesi üzerine Kadir M. silahını Gehlan Çetin'e doğrultup ateşledi. Göğsüne ve bacağına iki kurşun isabet eden Gelhan Çetin ağır yaralandı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Olaydan sonra Beyoğlu Polis Merkezi'ne giderek teslim olan Kadir M. uygunsuz hareketleri nedeniyle dükkanından çıkarttığı müşterisi Gelhan Çetin'in arkadaşlarıyla mekanına saldırması üzerine silahını kullandığını itiraf etti. Kavgaya karşıtığı belirlenen Selahattin M. ve oğlu Aykut M. de olayla ilgili gözaltına alındı. 3 kişinin adliye sevk edilmesi bekleniyor.

ÖZEL GÜVENLİKÇİ TACİZDEN YAKALANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

14 yaşında 2 kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı olayının faili olduğu iddia edilen Salim S. operasyonla yakalandı

Adapazarı'nda kendisini polis olarak tanıtıp bir kadını gasp eden, ayrıca geçtiğimiz aylarda biri 14 yaşında 2 kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı olayının faili olduğu da iddia edilen eski özel güvenlik görevlisi operasyonla yakalandı. Salim S., adlı zanlı evine düzenlenen baskında bir polis memurunu da bıçakla yaraladı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Adapazarı'nda küçük çocuklara cinsel saldırıyla ilgili olarak araştırmasını sürdürürken, geçen hafta yeni yerleşim bölgesindeki ormanlık alanda 43 yaşındaki A.Ç. adlı hayat kadını, bir erkekle birlikte geldiği ormanlık alanda bir erkeğin saldırısına uğradığını, cep telefonu ve parasının alındığını bildirdi.

Saldırganın elinden kaçarak kurtulan A.Ç.'nin ifadesi üzerine araştırma yapan polis şüphelinin Aşırlar Köyü'nde oturan eski özel güvenlik görevlisi 37 yaşındaki Salim S., olduğunu belirledi. Dün gece eve giden polis ekibi Salim S.'yi gözaltına almak isterken iddialara göre şüpheli polise bıçakla saldırdı. Saldırıda polis memuru S.S. bıçakla yaralandı.

Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Salim S., 7 ayrı suçtan adliyeye sevk edildi. Evli ve bir çocuk babası şüpheli, Yenikent ormanında A.Ç.'nin gasp edilmesi, Şeker Mahallesi'nde 14 yaşındaki bir kızı polis süsü verilerek kaçırması ve cinsel tacize teşebbüs suçlarından tutuklandı. Salim S.'nin ifadesinde Şeker mahallesinde küçük kızın polis süsü verilerek kaçırılması suçunu kabul ettiği, diğer suçlamaları ise reddettiği belirtildi.

Adliyeden çıkartılırken habercilerin sorularına tepki gösteren özel güvenlikçi Salim S. hakkında Adapazarı Yağcılar Mahallesi ve Güneşlede 2 küçük çocuğu oynarlarken kaçırmak istediği de öne sürüldü.

EMEKLİ ASTSUBAY İNTİHAR ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kocaeli'ninKörfez İlçesi'nde bir restoranın ortağı olduğu belirtilen emekli astsubay 45 yaşındaki Mustafa Güner, restoran yanında bulunan büroda tabanca ile kalbine sıktığı tek kurşunla intihar etti.

Körfez İlçesi Yarımca Sahili'nde bulunan 'Kuzey Yıldızı' adlı restaurantın ortaklarından evli 2 çocuk babası emekli astsubay Mustafa Güner, dün gece tabanca ile restoranın yanında bulunan büroda kalbine bir el ateş ederek yaşamına son verdi. Güner'in cesedi, saat 14.00 sıralarında restoranı açmaya gelen ortağı Ömer Sarı tarafından bulundu.

Emekli Astsubay Mustafa Güner'in cesedi olay yerindeki incelemenin ardından çağrılan cenaze aracıyla cesedi Körfez Devlet Hastanesi morguna götürülürken, polis intiharla ilgili soruşturma başlattı.

KARDEŞİNE KIZDI EVİ YAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE] İstanbul Esenler'de alkol bağımlısı olduğu için eşinden ayrılan ve tek başına yaşamaya başlayan 36 yaşındaki Kemal T., kardeşiyle kavga ettiği için evini yaktı. Kendisi de alevler içerisinde kalan genç adam ağır yaralandı. Kemal T.’nin mahalleden atılması için defalarca dilekçe verdiğini belirten bir komşusu ise “İnşallah ölür de kurtuluruz.” dedi.

Alkol bağımlısı olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Kemal T., kardeşiyle tartıştıktan sonra evini yaktı. Mahalleli tarafından sorunlu bir kişi olarak tanınan Kemal T. evi ateşe verdikten sonra kapıyı üzerine kilitledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi.

MAHALLEDEN ATILMASI İÇİN DİLEKÇE VERİLDİ

Merdivenle birinci katta bulunan eve çıkan ekipler, yaralı haldeki Kemal T.’yi kurtardı. Yaralı Kemal T., sağlık ekiplerince Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan ve dumandan etkilenen Kemal T.’nin yapılan müdahalenin ardından sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Genç adamın sürekli alkol aldığını ve evinin balkonuna çıkarak çevreye karşı küfür ettiğini iddia eden komşuları,Kemal T.'nin mahalleden atılması için defalarca resmi makamlara dilekçe verdiklerini söyledi. 

"İNŞALLAH ÖLÜRDE KURTULURUZ"

Kemal T.’nin sürekli sarhoş gezdiğini söyleyen bir komşusu ise “Sürekli içki içiyordu. En sonunda kendini yaktı. Alkol yüzünden eşi ve çocukları terk edip, gitmişti. Mahalleden atılması için defalarca imza topladık. Ama atılmadı. Kendi yetmiyormuş gibi sağdan soldan ayyaşları da getiriyordu. İtfaiye zor kurtardı. İnşallah ölür de kurtuluruz.” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

3 GENÇ KIZIN KAVGASI KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Karaman'da yaşları 15 ila 17 arasında değişen 3 genç kız arasında yaşanan kavgada A.A.(17) falçatayla 2 genç kızın yüzünü kesti. Genç kızlar tedavi altına alındı.

Karaman'da dün sabah saatlerinde yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti. 15 yaşındaki Seren A., arkadaşı Nur S.'yle birlikte Külhan Mahallesi 2. İstasyon Caddesi'ndeki bir kadın kuaföründe çalışan A.A. (17) ile belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesinin ardından birbirlerine giren 3 genç kızdan 17 yaşındaki A.A., yanında taşıdığı falçatayı çıkarıp rastgele sallamaya başladı. Olay sırasında Seren A. (15) ile Nur S. (15), yüzlerinden aldıkları bıçak darbesiyle yere yığıldı. Kavganın emniyete bildirilmesinin ardından olay yerine gelen çocuk polisi, A.A.'yı gözaltına aldı. Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Seren A. ile Nur S.'nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.