BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karıncalar paraları 'kıtır kıtır' yedi

Hindistan'da bir bankada milyonlarca rupi değerindeki banknotları yiyen ak karıncalar, banka personelinin başına bela oldu. Bankanın zararı 120 bin dolar.

Abone ol

Karıncalar banka kasasındaki paralarla kendilerine ziyafet çekti

Hindistan'da bir bankanın kasasına giren ak karıncalar burada buldukları eski banknotları afiyetle yiyince, banka personeli ihmalden suçlu bulundu.

Uttar Pradeş eyaletindeki bankayı saran karıncaların, yaklaşık 10 milyon rupi (225,000 dolar) değerinde banknotu kemirdiği bildiriliyor.

Hindistan'da 2008'de de benzeri bir olay meydana gelmiş, karıncalar Bihar eyaletindeki bir bankada, bir tüccarın hayat boyu özel kasasında biriktirdiği tüm parayı kemirmişlerdi.

Paranın tadını aldılar

Ülkenin en eski bankası olan Hindistan Devlet Bankası (SBI), olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Bankanın Genel Müdürü Abhay Singh, Hint haber ajansına yaptığı açıklamada, "sorumlular cezalandırılacak" dedi ve ilgili şubede yönetiminin suçlu bulunduğunu kaydetti.

Zarar, bankanın kusurundan kaynaklandığı için, tasarruf sahiplerine yansımayacak.

Singh, karıncaların kemirdiği banknotların çoğunun seri numaralarının hasar görmediğini ve bu paraların yenilerinin basılabileceğini söyledi.

Banka çalışanları, kasadaki paraların karıncalar tarafından yendiğini bu ayın başlarında farketmişlerdi.

Sözkonusu şubenin eski olduğu ve nadiren doğru dürüst temizlendiği, bu nedenle bir haşere cennetine dönüştüğü söyleniyor.

Singh, çalışanların şube yönetimine karıncaların dosyalara ve mobilyaya zarar verdiğini daha önce de bildirdiklerini belirtiyor.

Banka, kasalardaki nakit paranın iki ayda bir kontrol edilmesi için tüm şubelerine genelge gönderdi, ancak karıncaların girdiği şubenin temizlenmesi yerine başka bir yere taşınması olasılığı üzerinde duruluyor.