BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kabil'de Afgan pilotla yabancı askerler arasında silahlı çatışma

Kabil havaalanında, Afgan hava kuvvetlerinde görevli bir subayla yabancı askerler arasında çıkan bir silahlı çatışma sırasında çok sayıda kişinin öldüğü, birçok da yaralı olduğu bildiriliyor.

Abone ol

Kabil havaalanında, Afgan hava kuvvetlerinde görevli bir subayla yabancı askerler arasında çıkan bir silahlı çatışma sırasında, ölenler olduğu; birçok kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Afganistan Savunma Bakanlığı sözcüsü General Muhammed Zahir Azimi, olayın yerel saatle 11'de, Afgan hava kuvvetlerince kullanılan bir bölümde meydana geldiğini belirtti.

Bakanlık daha ayrıntılı bilgi vermedi. NATO sözcüsü olayı doğruladı.

ISAF sözcüsü Binbaşı Tim James, "Bu olay sırasında küçük çapta bir ateş açma olayı olduğu doğrudur. ISAF'tan da bazı kayıplar olmuştur. Olayın son bulduğunu düşünüyoruz. Ateş açma olayının nasıl başladığını bilmiyoruz." dedi.

Görgü tanıkları havaalanındaki tesis yakınında siren sesleri duyulduğunu ve çok sayıda asker görüldüğünü anlatıyorlar.

Associated Pressajansıyla temas kuran Taliban olayın sorumluluğunu üstlendi, ancak yetkililer, henüz bu olayla Taliban arasında bir ilişki kurmadılar.

Afgan askeri birliklerine hızlı bir şekilde yeni personel alınmasının, Taliban'ın polis güçleri ve orduya da sızmış olması kaygısı yarattığı bildiriliyor.

NATO'nun Afganistan'dan çekilme stratejisi, güvenlik sağlama işinin aşamalı olarak yerel güçlere devredilmesini öngörüyor.

Ancak son dönemde yabancı güçler Afgan güvenlik görevlilerinin çeşitli saldırılarına hedef olmakta.

Geçen Kasım ayında bir Afgan polisi 6 Amerikan askerini öldürmüştü.