BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Karikatür eylemi kanlı bitti

İran'da Azeriler'in, bir gazetede yayımlanan karikatüre karşı düzenledikleri gösteri kanlı bitti: 4 ölü

Abone ol

İran'da Azerilerin, bir gazetede yayımlanan karikatüre tepki göstermek için Negede kentinde düzenlediği protesto gösterilerinde 4 kişinin öldüğü bildirildi.

İSNA ajansının haberine göre, Batı Azerbaycan eyaleti güvenlik güçleri komutanı Hasan Kerami, ''Negede'deki olaylarda 4 kişi öldü, 43 kişi yaralandı'' dedi.

Bu kişilerin ne zaman ve ne şekilde öldüğüne dair bilgi vermeyen Kerami, Negede'deki gösterilerde 20, Urumiye'deki gösterilerde de 15 kişinin gözaltına alındığını, bölgede durumun şu anda sakin olduğunu belirtti.

İmtiyaz sahipliğini ülkenin resmi haber ajansı İRNA'nın yürüttüğü İran Gazetesi'nin gençlik ekinde yayımlanan bir karikatür, ülkedeki Azerilerin sert tepkisine yol açmıştı.

Doğu ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde çeşitli protesto gösterileri düzenlenmiş, Azerilerin yaşadığı en büyük kent olan Tebriz'deki gösterilerde yaralananlar olmuştu.

Gazete, tepkiler üzerine Azerilerden özür dilemiş, karikatüristi de işten çıkardığını duyurmuştu.

Protestoların devam etmesi üzerine gazetenin yayını durdurulmuş, karikatürist ve genel yayın yönetmeni de tutuklanarak, Evin hapishanesine konulmuştu.