BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  GÜNCEL

Kardeşi karaciğerini annesi böbreğini verdi

Antalya’da, 22 yaşındaki Murat Ot, aynı anda annesinden böbrek, kardeşinden yapılan karaciğer nakliyle yeniden yaşama tutundu

Abone ol

Antalya’da, 22 yaşındaki Murat Ot, aynı anda annesinden böbrek, kardeşinden yapılan karaciğer nakliyle yeniden yaşama tutundu. 11 saat süren operasyonun ardından anne ve iki oğlunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.Konya’da yaşayan 22 yaşındaki Murat Ot’a, iki yaşındayken böbrek hastalığı teşhisi kondu.

BÖBREKLERİ 2.5 YIL ÖNCE İFLAS ETTİ

Böbrekleri sürekli taş üreten Ot, 3 kez böbrek taşı ameliyatı oldu. İlaç tedavisiyle yaşamını sürdüren Murat Ot’un böbrekleri, 2.5 yıl önce tamamen iflas etti. Ot, bunun üzerine böbrek nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu.Yapılan tetkiklerde, Murat Ot’un böbreklerinde taş oluşumuna ‘oksalozis’ adlı bir karaciğer hastalığının neden olduğu belirlendi. Gencin sağlığına kavuşabilmesi için böbrek naklinin yanı sıra karaciğer nakli de yapılması gerektiği belirtildi.

KARDEŞİ KARACİĞERİNİ ANNE BÖBREĞİNİ VERDİ

Bunun üzerine 20 yaşındaki kardeşi Siraç Ot, karaciğerini, anne Lale Ot (47) da böbreğini vermek için gönüllü oldu. Tetkiklerin ardından anne ve iki oğlu ameliyata alındı.

Geçen hafta yapılan ve 11 saat süren ameliyatla ilk olarak Siraç’tan alınan parça karaciğer ağabeyine nakledildi. Ardından annenin sol böbreği laparoskopik yöntemle Murat’a nakledildi. Vericiler sağlıklı bir şekilde taburcu edilirken, Murat Ot’un da iki gün içerisinde taburcu edileceği bildirildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER