BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,85
ALTIN 2.446,91
HABER /  DÜNYA

Kardeş ülke, Suriye konusunda safını belli etmedi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Suriye’de kimyasal silahların kullanımına ilişkin tutumunu açıkladı. <br/>Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan ya...

Abone ol

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Suriye’de kimyasal silahların kullanımına ilişkin tutumunu açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’ın, Suriye’de kimyasal silah kullanılmasını şiddetle kınadığı bildirilirken, Suriye’de kimyasal silahların kullanıldığı iddialarının araştırılması görevini üstlenenlere de duyulan minnet dile getirildi.
Açıklamada, Azerbaycan’ın, Rusya ile ABD arasında Suriye’nin kimyasal silahlarının imha edilmesine dair varılan anlaşmayı desteklediği belirtilirken, ülkenin, Suriye krizine siyasi bir çözüm bulmak için BM ve BM Güvenlik Konseyi’ndeki tüm ilgili taraflarla birlikte harekete geçmeye hazır olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:
"Suriye’nin kimyasal silahlarının hızla yok edilmesini temenni ediyoruz. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Yürütme Konseyi kimyasal silahlar üzerinde sert denetim rejiminin uygulanmasına ilişkin özel prosedürleri gözden geçirecek ve bu hususta karar verecektir. Azerbaycan, Güvenlik Konseyi’ni daima uluslararası barışın ve güvenliğin korunmasından sorumlu bir kurum olarak kabul edip, Konsey’in kararlarının mutlak şekilde yerine getirilmesi gerektiğini bilmektedir."