BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Karayollarından dahiyane(!) öneri

Mıcırlı yollar İlhami Soysal, Adnan Kahveci ve son olarak Mehmet Tacettin gibi isimlere mezar oldu.. Ölümler üzerine Karayollarından dahiyane (!)önlem önerisi geldi...

Abone ol

Yüzlerce insanın yanı sıra gazeteci-yazar İlhami Soysal, eski ANAP'lı Bakan Adnan Kahveci ve eşi Füsun Kahveci, müzisyen Kerim Tekin ile müzisyen Erol Büyükburç'un müzisyen kızı Ajlan Büyükburç ve son olarak SKY Türk Televizyonu ana haber sunucusu Mehmet Tacettinoğlu'nun hayatını kaybetmesine yol açtığı için eleştirilen mıcır dökümü konusunda Karayolları’ndan açıklama geldi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ulaşımın yoğunlaştığı yaz döneminin, Karayollarının da en yoğun çalışma sezonu olduğu, bu nedenle bütün bölgeler ve yollarda çalışmaların hızla sürdürüldüğü vurgulandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü açıklamasında, sathi kaplama asfalt çalışması yapılan kesimlerde sürücülerin hızlarını saatte 30 kilometreye düşürmeleri ve dikkatli olmaları konusunda işaretlerle uyarıldıklarını bildirildi.

Açıklamada, Karayolları sorumluluğundaki yol ağının yüzde 80'inin sathi kaplama olduğu ifade edilirken, sathi kaplamanın tekniğine uygun yapılabilmesi için hava şartlarının, belirli sıcaklıkta ve yağışsız olması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, bakım, onarım çalışmalarının yanı sıra yol yapım çalışmalarının da yaz aylarında gerçekleştirildiği, Türkiye genelinde 240 yerde bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiği, diğer yollarla beraber toplam 1000 kesimde çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.

KARAYOLLARINDA İŞARETLEME

Açıklamaya göre Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki yollarda yapım, bakım ve asfaltlama çalışmaları yapılan kesimlerde, çalışmalara başlamadan önce, Karayolları işaretleme esaslarına uygun işaretleme yapılırken, bu işaretlemelerin polis ve jandarma trafik ekiplerince tutanak altına alındı.

Karayolu standardının daha düşük olduğu kesimlerde ise sürücülere, tedbir almaları gereken mesafe kadar öncesinden standart trafik işaretleri ile uyarılar yapılıyor.

YOLLARIN DURUMUYLA İLGİLİ BİLGİ

Sürücülerin, yol yapım çalışmaları devam eden kesimler hakkında bilgilenmek için Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesinden bilgi almalarının sağlandığı, ayrıca bununla ilgili sözlü ve yazılı basın aracılığıyla çalışma yapılan yolların kamuoyuna duyurulduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Hem yoğun trafik hem de yol çalışmalarının sürdürüldüğü yaz döneminde, kullanıcıların normal zamanlardan daha dikkatli ve tedbirli olmaları mecburiyeti vardır. Özellikle hız ve öndeki taşıtı geçmeye yönelik kurallara uyulması büyük önem arz etmektedir.

Sathi kaplama asfalt çalışması yapılan kesimlerde sürücülerin hızlarını 30 km/saat'e kadar düşürmeleri ve bu kesimlerde daha dikkatli seyretmeleri konusunda sürücüler işaretlerle uyarılmaktadır. İşaretleme yapılan kesimlerde sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine özellikle uymaları gerekmektedir.”

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr