BIST 10.160
DOLAR 32,33
EURO 34,66
ALTIN 2.392,03
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'ın yanında sürpriz iki isim

PKK'nın tarihi çekilme kararını açıklayan Murat Karayılan'ın yanında örgütün tanınan liderleri değil bugüne değin hemen hemen hiç kameralar önüne çıkmamış iki isim yer aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Murat Karayılan'ın PKK'nın 8 Mayıs'ta çekileceğini açıkladığı basın toplantısında yanında iki kişi vardı. Zeki Şingal ve Hacer Zagros örgütün perde arkasındaki en etkili isimlerinden.

Murat Karayılan , Kandil'deki toplantıda Cemil Bayık, Duran Kalkan, Sabri Ok, Mustafa Karasu, Fehman Hüseyin yerine örgütün tanınmayan iki yöneticisiyle objektiflerin karşısına geçti. Karayılan'ın iki yanına geçenlerden biri Kongra/Gel üyesi Hacer Zagros, diğeri ise KCK Konsey üyesi Zeki Şingal.

SAKİNE CANSIZ'IN YERİNE DÜŞÜNÜLEN İSİM

Hacer Zagros uzun yıllardır örgütte yer alan bir isim. Örgütün kadın yapılanması olan YJAK-Star'da yer yalan Zagros, eski DEP milletvekili Zübeyir Aydar'ın lideri olduğu Kongra-Gel'in yönetimine kadar girdi. PKK'da Paris'te infaz edilen Sakine Cansız'ın yerine düşünülen isim olarak biliniyor.

OĞLU DAĞDA ÖLDÜ, KIZI ALMANYA'DA OKUDU

Fotoğrafta yer alan diğer isim ise Zeki Şingal. KCK Konsey üyesi olan Şingal Batman Beşiri doğumlu. 1999 yılında beri dağda. 17 yaşında abisiyle birlikte Almanya’ya işçi olarak gitmiş, Hanover’e yakın bir yerde çalışmış, demiryolu işçisi olarak. 1987’de PKK’ya katılan Şingal'ın 7 çocuğunda 19 yaşındaki oğlu PKK'ya katıldıktan sadece bir yıl sonra Mardin'de bir çatışmada öldü. İlkokul mezunu olan Şingal'ın bir kızı ise Almanya'da siyasal bilimler okuyup doktora yapmış.

murat-karayilan-aciklamasinin-tam-metni.jpg


 BUNLARI DA OKUYUN  

AK PARTİ'DEN ÇEKİLME İÇİN

İLK AÇIKLAMA

PKK'nın açıkladığı çekilme takvimine AK Parti ne diyor? Partinin grup başkan vekili Ayşe Bahçekapılı açıklama yaptı
(DEVAMI)

KARAYILAN İZDİHAMI

*Yüzlerce gazeteci Murat Karayılan'ın açıklamalarını canlı takip etmek için Kandil'e akın etti.
*Murat Karayılan gazetecilerin yoğun ilgisinden konuşma yapacağı alana zor yürüdü.
*Konuşma yaptığı masadaki mikrofonlar dikkat çekti. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı'nın bile katıldığı görüldü.
(TIKLAYIN)

murat-karayilan-basin-toplantisi-fotograflar.jpgKANDİL'DE KRİZ YARATAN HERONLAR

Kandil'deki basın toplantısında İHA krizi çıktı. Basın toplantısı bu yüzden gecikti. Gazeteciler keçilerle bekliyoruz mesajları attı.
(DEVAMI)

GAZETECİLERE KANDİL MÖNÜSÜ

Dağa giden Türk medyasına öğle yemeği verildi. Mönü de ilginçti, oradan paylaşılan fotoğraf da...
(DEVAMI)

KANDİL'DEN BÖYLE FOTOĞRAFLAR İLK KEZ GELDİ