BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  DÜNYA

Karayılanı bize vermedi

ABD şu sıralar siz durun biz hallederiz diyor. Ama daha önce neler yaşadığımızı da unutmayalım...

Abone ol

PKK'nın 2 elebaşı, Kuzey Irak-Erbil'de hastaneye yattı. Türkiye bu durumu Amerika'ya iletti ve iki teröristin yakalanmasını istedi. Amerika, "O bölgede askeri gücüm yok" dedi.

Aynı Amerika bu olaydan sadece iki hafta sonra teröristlerin yattığı hastanenin yakınında operasyon yapıp El Kaide ile bağlantısı olduğundan şüphelendiği İranlı 5 diplomatı yakaladı.

Kandil Dağı'ndan hastaneye gittiler

Şiddetli ishal ve kusmayla başlayan salgın bir hastalık geçtiğimiz kış sonunda Kuzey Irak'ta baş gösterdi. Kandil Dağı'ndaki PKK'lı teröristlerin bazıları da ağır hastalandı.

Hastalananlar arasında terör örgütünün elebaşları olan ve Türkiye'nin kendisine teslim edilmesini istediği Cemil Bayık ile Murat Karayılan da vardı. Bu iki teröristin Kuzey Irak'ın Erbil kentindeki hastaneye yatırıldığı bilgisi Türk istihbaratına ulaştı.

Türk istihbaratı gerekli bilgileri topladı.

Türk istihbarat birimleri bu iki teröristin yatmakta olduğu hastaneyle ilgili tüm bilgileri en kısa zamanda derledi ve devletin ilgili makamlarına aktardı.
Irak ve Amerika'nın "Nerede olduklarını bilemiyoruz" dediği 2 teröristin yattığı hastane hatta oda numaraları artık eldeydi. Türk makamları hemen Amerika'yı ve Irak'ı arayıp, "Bu iki PKK'lı teröristi yakalayıp bize vermek için elinizde fırsat var" dedi.

Bölgeye helikopter indirmemiz riskli

Türkiye'nin talebine 24 saat geçmeden Amerika'dan yanıt geldi: "Erbil'in söz konusu bölgesinde operasyon yapacak askeri gücümüz mevcut değil. Askerlerimizi helikopterle bu bölgeye indirmeyi de çok riskli buluyoruz." Türkiye'nin Kuzey Irak'a girip teröristleri almasına da ne Irak ne de Amerika sıcak baktı. Nitekim 2 terörist bu bilginin Amerika'ya ulaşmasından kısa süre sonra hastaneyi hızla terk etti.

Konu Amerika olunca işler değişiyor!

Amerika bu olaydan 2 hafta sonra 11 Ocak 2007'de El Kaide ile bağlantıları olduğundan şüphelendiği İranlı 5 diplomatı yakalamak üzere Erbil kentine, üstelik de PKK'lı teröristlerin yattığı hastanenin çok yakınına 2 Skorsky helikopter dolusu komando indirdi. Komandolar, İranlı 5 diplomatı alıp bölgeden ayrıldı!

Kaynak: POSTA / Candaş Tolga Işık