BIST 10.471
DOLAR 32,60
EURO 35,00
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan şaka gibi açıklama

Seçim öncesi tansiyonun arttığı Güneydoğu'da PKK'tan şaka gibi bir açıklama geldi. Açıklamayı yapan Murat Karayılan bakın neler söyledi.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın 2 numarası Murat Karayılan, AKP hükümetinin Kürt siyasetçilere yönelik politikasının değişmemesi halinde, KCK Yüksek Adalet Divanı'nın suçlu bulduğu AKP'lileri tutuklayabileceklerini açıkladı.

Örgütün yayın organı FHA adlı ajansta yer alan haberde Karayılan, KCK Yüksek Adalet Divanı'nın konuyla ilgili kararını şimdilik durdurduklarını ancak Mart ayından sonra bu konudaki politikaların netleşeceğini söyledi.

Seçim öncesi tansiyonun giderek yükseliyor. Güneydoğu'da AK Parti'ye karşı savaş ilan eden terör örgütü PKK, kendini bölgenin tek hakimi ilan etti.

TUTUKLAMAK DURUMUNDA KALACAĞIZ

AK Parti siyasetini güdenlerin "hem Kürdüz hem de hem de Kürt halkının temsilcileriyiz" sözlerine tepki gösteren Karayılan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir biçimde Kürt halkının çıkarlarını, ulusal kimliğini savunmamaktadırlar. Büyük bir yalan söylemektedirler, sahtekarlık yapmaktadırlar ve bunlar Kürt halkına, Kürt ulusal değer yargılarına karşı suç işlemektedirler. Bunlara karşı KCK Yüksek Adalet Divanı bir hukuksal dava sürecini başlatmıştır. Bu dava süreci devam etmektedir. Bazıları hakkında ifadeye çağırma ve tutuklama kararlarını almıştır. Eğer AKP hükümeti Kürt siyasi temsilcilerine karşı politikasını değiştirmez ve bu biçimde tutuklamaya devam ederse o zaman biz de Kürdistan'da topluma karşı suç işlemek konumunda olan çeşitli partiler veya AKP'de bulunup da suç işleyen kişileri tutuklamak durumunda kalacağız.

KÜRDİSTAN SAVUNMA GÜÇLERİ DE SUÇ İŞLEYENLERİ TUTUKLAMA HAKKINA SAHİP OLACAKTIR

Onlar tutukluyorsa o zaman Kürdistan savunma güçleri de suç işleyenleri tutuklama hakkına sahip olacaktır. Eğer AKP hükümeti bu politikasından vazgeçmez ve bunu devam ettirirse o zaman savunma güçleri de mahkemenin hakkında tutuklama kararı çıkardığı kişileri bu biçimde tutuklamak suretiyle gereken hukuki işlemleri yapacaktır. Bizim de yasalarımız vardır. Ve hukukumuz vardır. "