BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karayalçından Ankaralıya söz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, ''Ankara'nın kaybedilmiş 15 yılını kazanmak için önemli projeler hazırladık'' dedi.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, ''Ankara'nın kaybedilmiş 15 yılını kazanmak için önemli projeler hazırladık'' dedi.

Karayalçın, partisince Gölbaşı'nın Oyaca beldesinde düzenlenen mitingdeki konuşmasında, su, arıtma, ulaşım ve metro ile ilgili projeler hazırladıklarını belirtti.

Projelerinin maliyetinin 2,5 milyar doları bulacağını ifade eden Karayalçın, şöyle konuştu:

''Bu projeleri açıklıyorum, anlatıyorum. Ne Başbakandan ne de Gökçek'ten bu projelerimizle ilgili bir eleştiri duyuyorum. Ama iki tane sosyal projemiz var ki hem Başbakan hem de Gökçek eleştiriyor. Neden benim mühendislik projelerimle ilgili vaatlerimi, öngörümü eleştirmiyorlar da, iki sosyal projeme gelince rahatsızlık duyuyorlar. Şu sonuca vardım; biz daha önce Ankara da metro yaptık. 1 milyar dolarlık bir kredi kullanarak Ankara'nın metro projesini gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk metrosunu benim belediye başkanlığım dönemimde Ankara'da inşa ettik. Başka büyük projemiz vardı. Onları uyguladık. Bu işi yapacağımızı biliyorlar. Bu işin bizim işimiz olduğunu biliyorlar. O nedenle hep sosyal projelerimizi eleştiriyorlar. Sosyal projelere gelince her halde bizim yapamayacağımızı mı düşünüyorlar. Her halde bu projelerle ilgimizin olmadığı sonucuna mı varıyorlar bilmiyorum. Bundan rahatsızlık duyuyorlar.''

Ankara'da 25 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Murat Karayalçın, ''Sosyal projelerimden biri bu. İlk defa böyle bir şey söyleniyor. İlk defa böyle bir taahhütte bulunuluyor. Bunu ben söylüyorum'' dedi.

Ankara'da 90 bin ailenin yoksul olduğunu, onları yoksulluktan kurtarmak için projeler gerçekleştirdiğini belirten Karayalçın, şunları kaydetti:

''Ankara'nın kaybedilmiş 15 yılını kazanmak için önemli projeler hazırladık. 90 bin ailemizi yoksulluk ortamından çekip çıkaracağım ve Ankara'da yoksulluğa son vereceğim. Bu ikinci projem. Bunların birincisinin bedeli 180 milyon, ikincisinin bedeli 350 milyon TL. İkisinin toplamı 530 milyon lira. Bunu belediye bütçesinin yüzde 10'u ile gerçekleştireceğim. Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 bütçesi 5,5 milyar TL. Ben diyorum ki o 5,5 milyar TL'den 530 milyonu kenara ayıracağız. Ve bütçenin yüzde 10'u ile 25 bin kişiyi işsizlikten, 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtaracağız.''

Seçilmesi halinde kendisinin ve yakınlarının mal beyanını belediyenin internet sitesinde yayımlayacağını açıklayan Karayalçın, ''Murat Karayalçın'ın oğlu ne yapıyor. Karayalçın'ın oğlu ne işle meşgul. Murat Karayalçın'ın eşi, gelini ne iş yapıyor. Bu bir meydan okuma. Meydan okuyoruz. Belediyede bütün üst düzey yöneticilerinin ailelerinin mal varlığını izleyeceksiniz. Artık kaynakların kullanımında acaba yolsuzluk mu yapıldı? Acaba birileri haram mı yedi? Acaba mezarlıklar mı satıldı, mezarlık balonları mı ortaya çıktı? Hepsi görülecek. Ankara da yeni bir dönem başlayacak'' diye konuştu.

Ankara'da 7-8 bin kamyoncu olmasına karşın Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara dışından kamyon getirdiğini savunan Murat Karayalçın, ''Kamyoncu esnafımız zor durumda. Bu yanlış, bu kabul edilemez. Ankara'nın kamyoncusu işsizken Ankara'ya dışardan kamyon getirilemez'' dedi.