BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bağıştan ilginç Obama yorumu

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Batman'da oy istedi. Bağış'a göre Obama, dik duran ülkelere yapacağını söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Kürt kökenli kardeşlerim kimliklerini istismar edenlere artık inanmıyor, değer vermiyor. Ona kim hizmet ediyorsa oyunu ona veriyor'' dedi.

Bağış, Batman Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Diyarbakır Caddesi'ndeki AK Parti Seçim Lokali'ne geçen Bağış, burada partililere hitap etti.

Bakan Bağış, AK Parti olarak eğitim, sağlık, ulaştırma gibi temel hizmetlerde Türkiye'ye çağ atlattıklarını söyledi.

Önceden komşularıyla en kötü geçinen ülke konumundayken şimdi ticaret hacmini yüzde 400 artırdıklarını belirten Bağış, ''Bütün komşularımızla çok iyi diyaloglar içindeyiz. Dünyanın gözü yeni seçilen ABD'nin siyahi başkanı Obama'nın üzerindeyken, Obama ilk ziyareti dik duran ülkemize yapacak. Geçinemeyen, konuşmayan ve savaş aşamasına gelen ülkeleri biz anlaştırıyor ve barıştırıyoruz'' diye konuştu.

Dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'de batan banka bulunmadığını vurgulayan Bağış, şöyle devam etti:

''Anayasa kitapçığının bir yerden bir yere fırlatıldığı gün Türkiye'nin ekonomisi bir anda çöktü. At sahibine göre kişner, duble yollarla, TOKİ'lerle nasıl başarılı olduysak ekonomide de aynı başarıyı sağlayacağız. AK Parti Batman'da da Siirt'te de Van'da da halkın göz bebeği oldu. Kürt kökenli kardeşlerim kimliklerini istismar edenlere artık inanmıyor, değer vermiyor. Ona kim hizmet ediyorsa oyunu ona veriyor.''

İktidarları öncesinde bölgenin ihmal edildiğini ancak kendilerinin ''ampulün ışığını eşit dağıttıklarını'' ifade eden Bağış, Tekirdağ'da ne varsa Batman'da da onu yaptıklarını kaydetti.

Bağış, AK Parti Belediye Başkan adayı Ziver Özdemir'e destek verilmesini isterken, ''TRT 6 nasıl popüler olduysa Özdemir de öyle popüler olacak'' diye konuştu. Bakan Bağış, daha sonra kara yoluyla Siirt'e hareket etti.