BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Karargah Diyarbakır'a kurulsun önerisi

Şemdinli'de 11 askerin şehit olduğu hain saldırı sonrası eleştiri okları devletin zirvesine yöneldi..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gazeteci-yazar Behiç Kılıç, Genelkurmay'ı ve hükümete sert eleştiriler yöneltti. İstihbarat zaafı ve hükümetin teröre karşı yumuşak tutum izlediğini savunan Kılıç, karargahın Diyarbakır'a kurulmasını önerdi.. 

Erdoğan'a generalleri karargahtan çıkarmasını söyleyen Kılıç, başbakanın "Gidin Diyarbakır'a bu pisliği temizlemeden gelmeyin" demesini istedi. Kılıç "Monşer generaller ve siyasetçilerle sorun çözülmez" dedi.

Gazeteci-yazar Hadi Özışık'ın BEST FM'de sunduğu "Konuşan Türkiye" programına telefonla katılan Yeniçağ yazarı Behiç Kılıç, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay'a tepki gösterdi.. Kılıç programda şunları söyledi:

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA

Şehit olan asker ölmeden önce babasına "ateş etmemizi engelliyorlar" diyor. Babasının beyanı bu. Genelkuramay açıklamak zorunda. Çok önemli bir şey bu. Neden ateş ettirmiyorlar?

ASKERLERİ ANKARA'YA SOKTUĞUN ADAMLAR ÖLDÜRÜYOR

PKK'nın uzantısı Ankara.. Belediyeleri teslim etmişsin onlara. Şehitleri Kandil'den gelenlerin kurşunları öldürmüyor, senin Ankara'ya soktuğun adamlar öldürüyor.

"ÇOCUKLARINIZI ASKERE GÖNDERMEYİN" DİYORLAR

Köşk'te güvenlik zirvesi olacakmış. Malum parti oradaki bilgileri gidip Öcalan'a aktarıp "askere karşı tedbirini al" diyecek. Batman'ın ortasında "çocuklarınızı askere göndermeyin" diyor. Sonra da "kanlarınız yerde kalmayacak" diye konuşuyorsun.

GENERALLERİ KARARGAHTAN KOVUP DİYARBAKIR'A GÖNDERSİN

Başbakan diyecek ki karpuz kaldıran generallerin mercedeslerini elinden alıp karargahlarını kapatıp, "Gidin Diyarbakır'a bu pisliği temizlemeden gelmeyin" diyecek..  Generaller de başbakana "Arkadaş bana yetki vereceksin. Bu şartlarda mücadele olmaz. Seni açılım dalgan neyin nesi." diyecek.

MONŞER GENERALLER VE SİYASETÇİLERLE OLMAZ

Monşer generallerle monşer siyasetçilerle olmaz. Cenazelerde bağırmakla olmaz. Bu generallerle bu siyasi kavgayı değiştirmedikçe olmaz. PKK'nın adamları ile oturup açılımı konuşuyorsun. Bu kafayı değiştirmek lazım."