BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  GÜNCEL

Karar Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadı!

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Orgeneral Bilgin Balanlı'nın eşi İffet Balanlı çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Balyoz davasında 18 yıl hapse mahkum edilen YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'nın eşi İffet Balanlı ilk kez konuştu: Kararın ardından bir damla gözyaşı dökmediğim gibi ağlayan arkadaşlara da çok kızdım. Ben niye ağlayayım, sanal ve yalan bir hüküm var ortada. Sıfır değerinde...

Balyoz Planı davası kapsamında Harp Akademileri Komutanı ve YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, 30 Mayıs 2011 tarihinde tutuklanmıştı. Önceki gün Silivri'de görülen karar duruşmasında Balanlı 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eşi İffet Balanlı da duruşma salonundaydı. , İffet Balanlı, bazı haberlerde yer alan salondan ağlayarak çıkan kadının kendisi olmadığını söyledi.

SANAL BİR KANAL
- O fotoğraf beni çok üzdü. Ben öyle bir görüntü vermek istemem. Bir damla gözyaşı dökmediğim gibi ağlayan arkadaşlara da kızdım. 'Lütfen, bu sanal bir karar' dedim. Ben niye ağlayayım? O kadar sıfır değerinde ki üzülecek bir yanı yok. Biliyorum bunun sanal ve yalan olduğunu, o kararı vermek zorunda olduklarını biliyorum.

- Biz suçsuz olduğumuzu biliyoruz, mutluyuz, huzurluyuz. Er ya da geç bu yanlışlıklar anlaşılacak. Zaten bizim eşlerimizin başından beri orada olmamaları gerekirken bu karar süpriz olmadı. Hukukun nasıl yürüdüğünü herkes gördü.

ALLAH RAZI OLSUN
- Bilgin, karardan sonra aradı. Hüküm için bonus vermişler. Allah razı olsun, sağolsunlar. Konuştuk, gayet iyiydi. Bizim üzülmediğimizi görünce daha mutlu oldu. 'Biz niye buradaysak, bu karar da onun için böyle. Orduya yapılan bir tasfiye operasyonu, onun için sözün bittiği yer, söylenecek bir şey yok. Bir günah işlendi' dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE YAKIŞMADI

- O zaten güçlü, biz de güçlüyüz. O yüzden moral verecek bir şey yok. Bizim gönlümüz o kadar rahat ki. İcraat mı var? Mağdur olan bir kişi mi var? Kim mağdur? Kime ne darbe yapılmış, ne olmuş? Biz bunların sahte olduğunu bildiğimiz için içimiz çok rahat. Bunlar büyük bir günah işlediler. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'ne hiç yakışmadı. Ben kendi ülkemde en büyüğünden en küçüğüne kadar tüm yetkili makamlara başvurdum, bunları anlattım. Defalarca söyledim, kimse dinlemedi. Ne acıdır ki ben bir Türk vatandaşı olarak ülkemi, hukukumu yurt dışında başka ülkelerde aramak zorunda kaldım. Bu beni çok incitiyor. İnşallah en kısa zamanda ülkemizde de hukuk sistemi yerine otururur. Bizler mağdur olduk, inşallah bizden sonra kimse olmaz.