BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.411,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Karaman davasına hükümetten ilk yorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Karaman'daki cinsel istismar davasında, Muharrem Büyüktürk'e verilen 508 yıl 3 ay hapis cezasını değerlendirdi. Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Bozdağ, bu tür hadiselere sessiz kalamayacaklarını söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'yi ayağa kaldıran istismar davasıyla ilgili mahkeme kararını değerlendirdi. Bozdağ, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı, hızlı kararla ilgili de mahkemenin taktiridir yorumunda bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Trabzon'da Karaman'daki cinsel taciz iddialarıyla ilgili konuştu, yaşananların çirkin ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Bozdağ, mahkemenin kararıyla ilgili de şunları söyledi:

"Bu olay karşısında elbette herkes gibi hepimizin duyarlı olmasında fayda var. Bir daha Türkiye’de benzer hadiselerin yaşanmaması için de hepimizin alınması gereken tedbirler konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor.

Yargının verdiği karar somut bir olaya ilişkin bir karardır. Ama bu kararın ortaya çıkması, aldığı ceza bundan sonra benzer suçlar için caydırıcı bir etki yapacaktır. Ama sadece cezaların caydırıcılığı değil bunda yetmez aynı şekilde toplumsal bilincin de yüksek olmasında son derece büyük önem arz etmektedir.

"BU OLAYLARA SUSKUN KALAMAYIZ"

Ben Trabzon’dan bir kere daha ifade etmek isterim ki, kol kırılır yen içinde kalır anlayışıyla suçlar, ahlaksızlıklar, çirkinlikler konusunda suskun kalmamalıyız. Kim yanlış yapmış, suç işlemişse böylesine çirkin bir eylemde bulunmuşsa bunları mutlaka hukuka teslim etmeliyiz. Yargıya çıkarmalı, hesap vermesini sağlamalıyız ki, bu tür ahlaksızlar böyle hadiselerin gizli kalmasından cesaretlenerek yeni ahlaksızlıklar yeni suçlar işlemesinler. 

"KARARA SAYGI DUYMALIYIZ"

Bu mahkemenin takdiridir. Mahkeme dosyayı tekemmül etmiş olduğu zaman böyle bir karar verebilir. Hepimiz mahkemenin bu kararına saygı duymalıyız"