BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Karakolda ortaya çıkan tesadüf şoke etti!

Zengin kız arkadaşlarına ayak uyduramayan dört genç akıl almaz bir plan yaptılar ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Abone ol

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, çeşitli yollarla anahtarlarını kopyaladıkları bir tripleks villa ile bir spor mağazasında hırsızlık yaptıkları belirlenen yaşları 16 ile 17 arasında değişen 4 kişi tutuklandı. Gençlerin soyduğu villanın kız arkadaşlarının ailesine ait olduğu ortaya çıktı.

Marmaris Armutalan Beldesi'nde yaşayan M.İ. (16), geçen yıl Ekim ayında ailesinin maddi durumu iyi olan kız arkadaşı Y.Y. (16) ile tanıştı. M.İ. kız arkadaşını bir süre arkadaş grubundaki R.E. (17), Y.D. (17) ve H.E. (17) ile tanıştırdı. Y.Y.'nin üç kız arkadaşının da aralarına katılmasıyla oluşan grup birlikte gezip, dolaşmaya başladı. Y.Y., havuzlu villarında arkadaş grubuna ailesinin de katıldığı bir parti verdi.

VİLLA ANAHTARININ KOPYASINI ÇIKARDILAR

Ancak, ailelerinin maddi durumu iyi olan kız arkadaşlarına bir süre sonra ayak uydurmakta güçlük çeken 4 genç, para bulmak için akıl almaz bir plan yaptı. Dört gençten M.İ., bir kafede buluştukları arkadaşlarının birlikte tuvalete gitmesini fırsat bilerek Y.Y.'nin çantasındaki anahtarlarını çaldı.

M.İ., ertesi gün havuza girmek için gittiği kız arkadaşının Armutalan Beldesi, Cami Avlu Mevkii'ndeki villasına, lavaboya gitme bahanesiyle bir ara içeri girip, birer kopyasını yaptırdığı anahtarları kapı girişindeki ayakkabılığın askısına taktı.

SOYGUN PARASINI DİSKODA HARCADILAR

Kız arkadaşının okulların kapanmasının ardından iki aylık tatil için İstanbul'a gitmesini fırsat bilen M.İ., arkadaşlarıyla villaya gitti. M.İ., gözcülük yaparken, diğer üç arkadaşı parmak izi bırakmamak için ameliyat eldiveni takıp, altını üste getirdikleri evin yatak odasındaki elbise dolabındaki gizli bölmedeki toplam 15 bin TL değerindeki ziynet eşyası ile 3 bin TL'yi çaldı. Para ve bir ay boyunca çevre ilçe ve beldelerdeki kuyumcularda bozdurdukları altınların paralarını aralarında paylaşan 4 arkadaş, lüks restoran ve diskolarda harcadı.

AYAKKABI DA ÇALDILAR

Paraları biten 4 genç, bu defa diğer kız arkadaşlarının evlerinden benzer şekilde hırsızlık yapmayı planladı ancak anahtarlarını ele geçiremeyin R.E.'nin çalıştığı spor malzemeleri mağazasında karar kıldı. R.E., patronunun dışarda olduğu bir sırada arkadaşlarının da yardımıyla kasadaki anahtarların kopyalarını yaptırdı. Dört genç, 20-30 Eylül tarihleri arasında her gece mağaza ve deposuna gidip, farkedilmemesi için azar azar 186 TL değerindeki 15 çift ‘Tiger’, 78 TL'lik 20 çift ‘converse’ marka spor ayakkabı ve 45 TL'lik 17 çift terliği çaldı.

ÇALDIKLARINI TURİSTLERE SATTILAR

Dört genç çaldıkları terlikleri plajda turistlere satıp, parasını paylaştı. Mağaza ve dükkandaki malların eksildiğini farkeden mağaza sahibi işyerindeki gizli kamera kayıtlarını incelediğinde R.E. ve arkadaşlarnın hırsızlık yaptığını farkedip, durumu polise bildirdi.

Görüntüleri inceleyen sivil polis ekipleri, iki saat izinli olduğunu öğrendikleri R.E.'yi mağazaya döndüğünde gözaltına aldı. R.E.'nin üzerinde yapılan aramada mağazaya ait anahtarların kopyalarını ele geçirildi. Hırsızlık olayına karışan diğer 3 kişi de evlerinde yakalandı. Poliste, avukat eşliğinde ifadelerine başvurulan 4 genç suçlamaları kabul etmezken, görüntülerin izletilmesi üzerine suçlarını itiraf etmek zorunda kaldı. R.E.'nin cebinden çıkan diğer anahtarların ise nereye ait olduğu tespit edilemedi.

VİLLA SOYGUNU TESADÜFEN AYDINLANDI

Bir şikayet için annesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Y.Y., burada gözaltındaki 4 arkadaşına rastlayınca annesine gösterdi. Anne E.Y. kızının arkadaşlarının hırsızlık suçundan gözaltına alındığını öğrenince, kendi evlerinden hırsızlık yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine polis R.E.'nin üzerinden çıkan diğer anahtarları E.Y.'nin villasında denedi. Kapıları açması üzerine viladaki hırsızlığın da aynı kişiler tarafından yapıldığı ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 genç tutuklandı.

"OĞLUM" YAZAN TELEFONDAN KAHREDEN YANIT... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Bursa’da banka para nakil aracının çarparak ağır yaraladığı Hasan O.'nun (75), üzerinden otomobil geçti. Hasan O. olay yerinde hayatını kaybetti. Polis cesedin üzerinde bulunan cep telefonunda ‘oğlum’ yazan Adnan O'yu telefonla arayarak, “Babanız kaza geçirdi durumu ağır acele gelmeniz gerekiyor” dedi. Telefondaki kişi ise “Şu an işim var gelemem” diyerek telefonu kapattı.

Kaza dün merkez Osmangazi İlçesi Yeni Yalova Yolu üzerinde meydana geldi. Yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmek isteyen Hasan O.’ya önce 30 yaşındaki İrfan A. yönetimindeki bir bankaya ait para transfer aracı çarptı.

Hafif yaralanan Hasan O. yerden kalkacağı sırada, arkadan gelmekte olan Erol T.’nin (42) kullandığı otomobilin altında kaldı. Yaklaşık 15 metre aracın altında sürüklenen Hasan O. olay yerinde hayatını kaybetti. Kazadan sonra Erol T.'nin kullandığı otomobil olay yerinden kaçtı. Polis çevrede bulunan görgü tanıkları ve güvenlik kameralarından tespit ettiği aracı olaydan 6 saat sonra sürücüsüyle birlikte yakaladı.

Kaza yerinde Hasan O.’nun yakınlarına ulaşmak isteyen polis ekipleri cesedin üzerinde bulunan cep telefonunda ‘oğlum’ yazan numarayı aradı. Ancak karşı taraf cevap vermedi. Bunun üzerine polis memuru kendi cep telefonundan, bu numarayı yeniden aradı. Bu kez cevap alındı. Polis kazada ölen Hasan O.'yu tanıyıp tanımadığını sordu. Adının Adnan O. olduğunu söyleyen kişi, Hasan O.'nun oğlu olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis, “Babanız Beşyol kavşağında trafik kazası geçirdi. Durumu ağır, olay yerine gelmeniz gerekiyor” dedi. Ancak Adnan O. “Benim şu anda işim var, gelemem” karşılığını verdi. Polis memuru tekrar arayınca bu kez telefona yanıt verilmedi.

Hasan O. çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla cenaze aracına konulup Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

İKİ KÜÇÜK AŞIĞIN ÇILGIN PLANI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanışan ve evlenmek için İstanbul ve Manisa’dan Giresun’a akrabalarının yanına kaçan iki sevgili, jandarma tarafından yakalanacakları korkusuyla birbirlerini bıçaklayarak intihar etmek istedi. Birbirlerini karın bölgelerinden bıçaklayan iki küçük sevgili hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki Sercan C. bir süre önce Facebook'ta tanıştığı Manisalı 13 yaşındaki Fatma Nur Ö. adlı kıza aşık oldu. Kendi aralarında evlilik kararı alan iki küçük sevgili, Manisa'da buluşarak Sercan C.'nin Giresun'un Görele İlçesi'ne bağlı Derekuşculu Köyü'nde yaşayan babaannesinin yanına kaçtı. Bir süre sonra jandarmanın yerlerini tespit ettiğini öğrenen sevgililer, yakalanma korkusuyla odaya kapanıp birbirlerini karın bölgelerinden bıçaklayarak intihar etmek istediler.

Torununa seslenen ancak cevap almayan babaanne Saliha C, durumdan şüphelenerek odaya girdi. Torunu ile kız arkadaşını yerde kanlar içerisinde el ele tutuşmuş bir şekilde bulan Saliha C, gördüğü bu manzara karşısında şok geçirdi. İki küçük sevgili, babaanne C'ın yardım çağrıları üzerine köy muhtarı tarafından çağrılan ambulansla Görele Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sercan C.'nin tedavisine Görele Devlet Hastanesi'nde devam edilirken, Fatma Nur Ö. ise ilk tedavisinin ardından Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Her iki yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.