BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL

Karadayı'dan şaşırtan ifadeler

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturmasında Çevik Bir'i suçladı.

Abone ol

Erbakan ile uyumlu çalıştığını belirten Karadayı, yapılan eylemlerden haberinin olmadığını söyledi.

28 Şubat soruşturması çerçevesinde mahkemeye sevk edilen Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı , tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3.5 saatlik sorgunun ayrıntıları belli oldu.

ÇEVİK BİR ALINGANLIK GÖSTERDİ

İfadesinde, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'i suçlayan Karadayı şunları söyledi:

"Demokrasiye bağlılığımızın hiçbir zaman dışına çıkmadık. Ben 53 senelik askerim, şeref madalyası taşıyan bir subayım. Meclis Darbe Komisyonu'na kendi rızamla gittim. Çevik Bir bundan alınganlık gösterip, suç duyurusunda bulunmasaydı, bu muameleye maruz kalacak mıydım? Ama her şeye rağmen bir hırsla bu açıklamaları yapmıştır. Ona kırgın değilim."

"YAPILAN EYLEMLERDEN HABERİM YOK"

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu programına katılan Habertürk TV Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç, Karadayı'nın verdiği ifadeyi açıkladı.

Karadayı'nın "Yapılan eylemlerden haberim yok. Benden gizli yapılmış demek ki" dediğini aktaran Kılıç, en ilginç ifadenin bu olduğunu söyledi. Karadayı'nın önüne konulan planlara inanamadığını belirterek "Bana gösterilen plan ve stratejileri aklım almıyor. Bu belgeleri ilk kez burada gördüm" dediğini söyleyen Kılıç, Karadayı'nın manidar ifadeler kullandığına dikkat çekti.

"ERBAKAN'LA UYUMLU ÇALIŞTIM"

Karadayı'nın verdiği ifadesinde Necmettin Erbakan 'la olan ilişkisine de değindiğini belirten Kılıç, Karadayı'nın "Erbakan'la uyumlu çalıştım. Bana çok defa teşekkür etti" dediğinden bahsetti. Karadayı'nın ifadelerine "TSK'da amirin istemediği taşkilatlanmalar olmuştur - Eylemlerden Haberim yok benden gizli yapılmış – Dışarıdayken astlarım bir şeyler hazırlamış olabilir – BÇG'ye ait belgelerden haberim yok" diyerek devam ettiğini kaydeden Kılıç, Eski Genelkurmay Başkanı'nın "Eylemlerden haberim yok" ifadesinin üstünde durdu.