BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,62
ALTIN 2.384,16
HABER /  EKONOMİ

Köprülerdeki gişeler kalkıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

HGS sistemiyle birlikte gişelerdeki yığılmaların önüne geçildiğini kaydeden Binali Yıldırım, köprü trafiğini rahatlatacak önemli bir açıklama da yaptı.

NTV canlı yayınına katılan Bakan Yıldırım, köprülerdeki gişelerin kaldırılacağını söyledi.

Köprülerde gişelerin kaldırılacağını söyleyen Yıldırım, gişeler yerine havadan tanıma sistemi getirileceğini söyledi. Yıldırım'ın açıklamasına göre yeni uygulamaya 6-7 ay içerisinde geçilebilecek.

'BÖLÜNMÜŞ YOLLAR SAYESİNDE KAZALAR AZALDI'

Yıldırım, yapılan bölünmüş yol larla birlikte kazaların ciddi oranda azaldığını dile getirdi. Kazaların azaldığına yönelik bazı istatistiki bilgiler veren Yıldırım, "Bölünmüş yollar yapılmasaydı, 5 bin 600 vatandaşımız hayatını kaybedecekti. Bölünmüş yollar sayesinde bir yılda yakıttan yapılan tasarruf ve yollardaki zaman kaybını hesapladığınız zaman ekonomiye dönüşü 15 milyar Türk lirası oldu. Biz bölünmüş yollara 44 milyar dolar harcadık. Bu da demek oluyor ki bölünmüş yollar 3 yılda kendini telafi ediyor. Ayrıca havaya yayılan yanmış karbondioksit gazı da 2.5 milyon metreküp azalıyor" diye konuştu.

'BU YIL ASFALT YILI OLACAK'

Bakan Binali Yıldırım, bu sene önemli projelere imza atacaklarını da söyledi. Kara, deniz, hava yolu ve iletişimde 111 yeni projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Yıldırım, "Bu sene karayolunda asfalt yılı olacak. Yani sıcak asfalt. Otoyol kalitesinde 3 bin 500 kilometre asfaltlama yapacağız. Artık yollarımız kaymak gibi oldu, gerisini de bu sene yapacağız" şeklinde konuştu.