BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kar yeniden geliyor

20 Şubat'a kadar hava sıcaklıklığı artarken bu tarihten sonra, sıcaklıklar düşecek ve kar, tekrar etkili olacak.

Abone ol

Star Gazetesi'nin haberine göre, biri bitmeden diğeri geliyor. Balkanlar’dan gelen soğuk hava ile birlikte kar yağışının etkisi azalmadan Sibirya’dan gelecek soğuk hava Türkiye’yi donduracak.

Soğuk hava ve kar yağışı sürecek. Çarşamba gününden itibaren Batı bölgelerinden başlayarak hava sıcaklıkları biraz artacak. Ancak 20 Şubat’tan itibaren Türkiye Sibirya’dan gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji yetkilileri, başta İstanbul olmak üzere bir çok kentte kar yağışının çok yoğun olacağı uyarısında bulundular.

İSTANBUL: Kar yağışı sürüyor. Ana yollar açık. Ara sokaklarda ulaşım yok. Kartal’da fırtına nedeniyle ‘Mert1’ adlı kum kosteri karaya oturdu. 11 mürettebattan biri denize atladı. Mürettebat yardım ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul’daki okullar pazartesi günü de tatil edildi.

BURSA: Kötü hava kouşları etkisini sürdürüyor. Tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yüzlerce köy yol kapalı durumda. Yalova Bursa karayolu ulaşıma açıldı. Yolda 24 saattir mahsur kalanlar kurtarıldı.

SAKARYA: 358 köy yolundan 169’u ulaşıma açıldı. SEDAŞ’ın 45 ekip, 150 personel ve 55 araçla il genelinde elektrik arızalarının giderilmesi çalışmaları sürüyor.

BALIKESİR: 2 gündür ulaşıma tamamen kapalı olan Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir ve Balıkesir-Çanakkale karayolları önceki gün öğleden sonra şehirler arası trafiğe yeniden açıldı. 669 köy yolu hala kapalı. 295 köye elektrik verilemiyor.

ADANA: Kent merkezine 4 yıl aradan sonra ilk kar yağdı. Adana’ya 18 Ocak 2000’de kar yağmıştı.

ORDU: Kar yağışı nedeniyle okullar pazartesi günü de tatil edildi. 315 köy yolunun ulaşıma kapandı. 31 köye ise elektrik verilemiyor.

ŞANLIURFA: Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu ulaşıma kapandı. Yüzlerce aracın mahsur kaldığı belirtildi. Ekipler yolu açmaya çalışıyor.

TRABZON: Şehir merkezi ilk kez beyaza büründü. Belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaptı. 550 köy yolu kapalı. Trabzon Havalimanı’-nın uçuşlara açık olduğu kaydedildi.

BOLU: Kar yağışı sürüyor. Tüm okullar pazartesi günü de tatil edildi. Kapıl yolların açılmasına çalışılıyor.

KASTAMONU: Şehir merkezinde 50 santimetreye ulaştı. 994 köy yolu kapalı. 514 köy ve Cide, Pınarbaşı, Şenpazar, Ağlı, Doğanyurt ve Küre ilçesine elektrik verilemiyor.

ADIYAMAN: 25 köyün yolu kar ve buzlanmadan dolayı ulaşıma kapandı. Çelikhan ve Gerger ilçelerine bağlı 150 köye elektrik verilemiyor.

GİRESUN: 457 köy yolu yoğun kar yağışından ulaşıma kapandı. 34 köye ise elektrik verilemiyor.