BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,20
ALTIN 2.453,22
HABER /  GÜNCEL

Kar değil Napalm bombası yağdı

Coşkun, günlerdir öncesinden duyrulan kar uyarısına karşı alınan önlemleri mizahi bir dilla eleştiriyor..

Abone ol

Bir hafta öncesinden duyrulan kar yağışı uyarısına karşı valilik ve belediyenin aldığı önlemler tartışma konusuydu. İnsanların eve kapatılması, okulların işyerlerinin izinli sayılması, uçak ve gemi seferlerinin iptal edilmesi ile yine önlenemeyen elektrik kesintileri Bekir Coşkun'un da tepkisi çekti. Coşkun olayı biraz da mizahi bir dille ele alarak konuyu ele aldı. Coşkun, hem alınan önlemleri yazrken hem güldürdü, hem de düşündürdü.

Coşkun soğuk hava dalgasının gelişinin nasıl sulandırıldığını şöyle belirtiyor:

Ben size söyleyeyim; yeryüzünde hiçbir kar yağışı bu denli görkemli karşılanamazdı. Televizyonlar atmosferden canlı yayın yaptılar. Muhabirler ‘‘olay yerinde’’ yerlerini almışlardı. Yüksek binalar, çatılar, duvarların üstü, bacaların tepesi muhabir doluydu.

Karı bekliyorlardı. Demek ki canlı yayında karı kim önce görse, o kadar iyi.  Meteorolojinin verdiği ‘‘kar yağışının başlama saati’’ yaklaştıkça, spikerler heyecanlıydı:

‘‘Şimdi en yüksek noktada, Çamlıca fırınının bacasındaki arkadaşımıza bağlanıyoruz... Levent başladı mı?..’’  ‘‘Henüz değil, geri sayım başladı...’’  ‘‘Üç... İki... Bir... Sıfır...’’
‘‘Yağdı sayın seyirciler...’’  Yani NASA'nın uydu fırlatması bu kadar canlı değildi.

Alınan önlemlerin de garip olduğunu ima eden Coşkun, bu teddbirlerden sonra  Ankaralı olarak İstanbul'a 2.5 metre kar yağdığını zannettiğini belirtiyor.

Bir önceki karda az daha koltuğundan olacaktı; Vali hakikaten çok güzel ‘‘tedbir’’ aldı. Daha kar yağışını duyar duymaz Belediye Başkanı'na koştu. Belediye Başkanı da Vali'ye koştuğu için birbirlerini bulamadılar.

Ama tedbir yerini bulmuştu:

Bütün okullar tatil, bütün üniversiteler tatil, bütün gemi-uçak seferleri tatil, işyerlerinin çoğu tatil, İMKB bile biraz erken tatil...
Herkesi eve kapattıktan sonra, 5 bin personel, 500 ağır makine.

Harcanan para; 50 trilyon. ‘‘Bu kadar -tedbir- de fazla’’ demeyin.
Napalm bombası değil, kar yağacak. Ankara'da yaşayan birisi olarak, ilk akşam zavallı İstanbul'da kar kalınlığının belki de 2.5 metre olduğunu düşündüğümde haber geldi: 7 santim...