BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.396,04
HABER /  GÜNCEL

Kar altında can pazarı

Karda mahsur kalan 30 araç ve 100 yolcu 14 saat sonra kurtarıldı. 80 yaşındaki nine tipiden kurtarıldı ama hastanede can verdi.

Abone ol

Malatya'nın Pütürge ilçesi Kubbe Dağı mevkiinde tipi ve kardan dolayı mahsur kalan 30 araç ve yaklaşık 100 vatandaş 14 saat süren bir çalışma sonrasında kurtarıldı. Araçların adete karla kaplandığı olayda, Pütürge ilçe kaymakamı ile Doğanyol ilçe kaymakamı da mahsur kalanlar arasında yer aldı. Hastaneden çıkartılarak evine götürülen 80 yaşındaki kadında tipiden kurtarıldıktan sonra götürüldüğü Karayolları Bakımevi'nde hayatını kaybetti.

Malatya_Pütürge Karayolu'nun Kubbe Dağı mevkiinde Malatya'dan Pütürgeye gitmekte olan yaklaşık 30 araç ile 100 vatandaş 14 saat süreyle kar ve tipiden dolayı mahsur kaldılar. Dün akşam olayın duyulması üzerine Malatya Valiliği Kriz merkezi hareket geçerek, Karayoları, Köy Hizmetlerine ait iş araçları ile TEDAŞ ve TEAŞ'a ait kar araçlarını bölgeye yönlendirdi. Gece geç saatlere kadar karda mahsur kalanlara ulaşmaya çalışan ekipler, yoğun tipi engeline takılarak geri dönmek zorunda kaldılar. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte tekrar harekete geçen ekipler zorlu bir mücadeleden sonra karda mahsur kalan araçlara tek tek ulaşarak, vatandaşları kar araçlarına alarak, Kubbe Dağı'nda ki Karayolları Bakımevi'ne götürdü. Valilik Kriz Merkezi, olay bitine kadar sürekli ekiplerle irtibat kurarak gerekli yönlendirmeleri zamanında yaparak, olası bir felaketlerinde önüne geçti.