BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.401,09
HABER /  GÜNCEL

Kapkaç terörüne rekor ceza

Sonunda adalet yerini buldu. Mahkeme kapkaç yaparken bir kişinin ölümüne neden olan zanlılara müebbet verdi.

Abone ol

İstanbul-Kartal Tekel Sigara Fabrikası'nda Araştırma Şube Müdürü olarak görev yapan kimya mühendisi İclal Ülker'i 2005 Kasım'ında omuzundaki çantasını almak isterken otomobille ezerek öldürdükleri iddia edilen 3 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak'a ayrıca ''yağma'' suçundan da 10'ar yıl hapis cezası verdi.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak getirildi. Duruşmada, İclal Ülker'in kardeşi müşteki Nihat Ülker de hazır bulundu.

Sanıklardan Gencay Yolcu savunmasında, yağmalama ve öldürme olayında bulunmadığını ileri sürerek, ''Soruşturma aşamasındaki yönlendirme nedeniyle ben bu olaya karıştırıldım. Ben bu olayın hiçbir yerinde yokum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum'' diye konuştu.

Son sözü sorulan Yolcu, ''Mahkemenin takdirine sığınırım'' dedi. Sanık Mehmet Süral de suç işlemediğini öne sürerek, baraatini ve tahliyesi istedi. Mahkemeye 2 sayfalık yazılı savunma sunan sanık Yasin Ak da ''Beyanlarımı tekrar ederim. Beraatimi ve tahliyemi isterim'' diye konuştu.

KARAR

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 3 sanığı, ''İclal Ülker'i yağma gerçekleştirmek için öldürmek'' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki saygılı tutum ve davranışları, pişman olduklarını gösterir hareketleri lehe hafifletici sebep kabul edilerek cezaları TCK'nın 62. maddesi uyarınca müebbet hapse indirildi.

Sanıklara ayrıca, İclal Ülker, Selahattin Ağlar ve Gönül Yıldırım'a karşı ''yağma'' suçunu işledikleri gerekçesiyle 30'ar yıl hapis cezası verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kimya mühendisi İclal Ülker'in çantasını çalmaya çalışırken otomobille ezerek ölümüne neden olmaktan yargılanan 3 kapkaççı hakkında savcı müebbet hapis cezası istenmişti.. İstanbul-Kartal Tekel Sigara Fabrikası'nda Araştırma Şube Müdürü olarak görev yapan kimya mühendisi İclal Ülker'i 2005 Kasım'ında omuzundaki çantasını almak isterken otomobille ezerek öldürdükleri iddia edilen 3 sanık için savcı, bu suçtan müebbet, 3 ayrı kapkaç suçundan da toplam 45'er yıl hapis cezası verilmesini istedi. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada tutuklu sanıklar Gencay Yolcu, Mehmet Süral ve Yasin Ak hazır bulundu. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, aynı suçtan sabıkalı 3 sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Savcı, ayrıca Ülker ile Selahattin Ağlar ve Gönül Yıldırım'ı kapkaç eden sanıkların 'nitelikli yağma' suçundan da 3'er kez 15'er yıl hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.