BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.404,09
HABER /  GÜNCEL

Kanlı olimpiyatın filmi çekiliyor

Daha önce yaptığı filmlerle hasılat rekorları kıran Steven Spielberg, yeni bir filmle merhaba diyecek. Film, oldukça iddialı.

Abone ol

Yönetmen Steven Spielberg, 1972’de Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları sırasında, Filistinli militanların İsrailli sporcuların kaldığı kampa düzenlediği baskını konu alan yeni filmi "Münih"in çekimlerine başlıyor. ABD'li yüzücü Mark Spitz’in yedinci altın madalyasını kazanmasından bir gün sonra yaşanan olayda Filistinli militanlarla Alman polisi arasında çıkan çatışmada, 11 İsrailli sporcu ve 5 Filistinli militan ölmüştü.


Filmde, 1972 Münih katliamını planladığı saptanan 11 Filistinlinin izini sürerek hepsini yok etmekle görevli İsrail gizli intikam birliğinin dramatik öyküsü anlatılacak. Olimiyatlar kana bulandı
Kendilerine "Kara Eylül" adını veren bir grup militan, İsrail'de tutuklu bulunan 200 Filistinli'nin serbest bırakılması için İsrailli sporcuların kaldığı binayı bastı. Bu olayın ardından Alman polisinin, binaya düzenlediği operasyonda oyunlar kana bulandı. Çıkan çatışmada 11’i İsrailli sporcu, 5’i militan ve biri de Alman olmak üzere 17 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşanan trajedinin ardından oyunlara bir gün ara verilirken, olimpiyat bayrağı da yarıya indirildi.

Münih'in oyuncu kadrosunda Eric Bana, Daniel Craig, Geoffrey Rush, Mathieu Kassovitz, Hanns Zischler ve Ciaran Hinds yer alıyor.

Filmin çekimleri Avrupa’nın çeşitli kentleriyle New York’ta gerçekleştirilecek.

Tümüyle gerçek olaylara dayanan filmin senaryo yazımı aşamasında çok sayıda belgenin yanısıra olayları yaşayan kişilerin tanıklığına da yer verildi.

Münih, 27 Ocak'ta Türkiye sinemalarında gösterime girecek.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr