BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Kanlı ay sarsıyor! Arka arkaya 4 deprem

Kanlı ay tutulması yer hareketlerini artırdı. Dün gece iki ayrı yerde arka arkaya depremler meydana geldi.

Abone ol

500 Yılda bir görülen kanlı ay tutulması depremleri mi tetikledi? Dün gece iki ayrı bölgeden arka arkaya deprem haberleri geldi.

İlk sarsıntı Çorum'da 10 dakika arayla ikiz kez kayıtlara geçti. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise bu kez Akdeniz'den deprem haberi geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, dün akşam saat 21.40'da merkez üssü Çorum'un Ayas bölgesinde 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bu depremden 11 dakika sonra saat 21.51'de bu kez merkez üssü Şeyhhamza mevkiinde 3.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Depremler Çorum merkez ve civar ilçelerden hissedilirken, kısa süreli paniğe neden oldu.

AKDENİZ'DE DE ORTA BÜYÜKLÜKTE DEPREM

Gecenin ilerleyen saatlerinde bu kez sarsıntı haberleri Akdeniz bölgesinden geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, Girit Adası açıklarında 5.1 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 23.41'de, yerin 14.4 kilometre derinliğinde meydana geldi. 3.7 büyüklüğündeki ikinci deprem ise saat 00.04'te yerin 27.4 kilometre derinliğinde meydana geldi.

KANLI AY TUTULMASININ ETKİLERİ Mİ?

İki ayrı bölgede yaşanan depremler 500 yılda bir görülen kanlı ay tutulmasını akla getirdi. Astrologlara göre böyle ay tutulmaları doğal afetlere sebep olabiliyor.


KANLI AY TUTULMASI ETKİLERİ

Dünya 500 yılda bir gerçekleyen kanlı ay tutulmasına tanık oldu. Peki bu nadir görülen ay tutulması nasıl etkiler yaratacak?

Astrolog Demet Baltacı ay tutulmasının doğal afetleri ve depremleri tetikleyeceğini söyleyip kritik bir tarihe de işaret etti. (TIKLA OKU)