BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

Kanguru faresi nasıl görülür ısırır mı Arap tavşanı arasındaki fark

TUNCELİ'de görüntülenen kanguru tavşanı vatandaşların ilgisi çekti ve kanguru faresi nasıl görünür, nerede yaşar ve ısırır mı soruları merak konusu oldu. Su içmeden yaşayan ender hayvanlardan biri olan Kanguru faresi çoğu kez Arap tavşanı ile karıştırılır. Dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresini tanıyalım...

Abone ol

TUNCELİ'den gelen son haber vatandaşların ilgisini çekti. Bir vatandaş kanguru faresini gördü ve onu görüntülerini paylaştı. Vatandaşlar ise ilk kez gördüğü karguru faresi nasıldır, neye benzer ve ısırır mı sorularının yanıtını aradı. Dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olan kanguru faresi su içmeyen ender canlılardan.  Kanguru faresi çoğu kez Arap tavşanı ile karıştırılır.

Su içmeyerek, doğada kalabilen ender hayvanlardan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor.
Kanguru faresini cep telefonunun kamerasıyla görüntüleyen Kamuran Gülmez, "Elimizdeki fenerlerle ışık tutarak, bir süre izledik. Baktık, normal bir fare değil. Bizimle oynamak istiyor gibi duruyordu. Hatta benim ayakkabılarımı kemirmeye çalıştı. Farklı bir tür olduğundan ben de bunu kayda almak için cep telefonumla kameraya kaydettim. Bizim yörede bu fareye ilk kez rastladı.

KANGURU FARESİ NEDİR? ARAP TAVŞANI NEDİR: "kanguru faresi" ve "Araptavşanı" ikisi de kemiriciler takımından olduğu için birbirlerine yakın türler sayılabilir. Uzun cılız kuyruklarının sonundaki gösterişli tüyler ortak noktalarından.  Bir diğer fark da kanguru faresinin 'minicik' Araptavşanının kocaman kulakları.

Kanguru faresi:

Kanguru faresi, Heteromyidae familyasından Microdipodops cinsine ait çöllerde yaşayan iki fare türüne verilen ad. Kanguru faresi ismi üstün sıçrama ve iki ayak üzerinde yürüme yetenekleri nedeniyle verilmiş. Bu cinse ait "Soluk kanguru faresi" (Microdipodops pallidus) ve "Koyu kanguru faresi" (Microdipodops megacephalus) olmak üzere iki tür mevcut.

İki tür de ABD'nin  California, Nevada, Utah, Oregon gibi bölgelerinde yer alan çöllerde yaşıyorlar. Kanguru faresinin yaşam alanları arasında Türkiye yok.

Tür, IUCN tarafından "asgari endişe" kategorisinde sınıflandırılmış. Bu, neslinin tükenme tehlikesi altında olduğunu göstermiyor.

Araptavşanı:

Gelelim habere konu olan sevimli dostumuz Araptavşanına... Araptavşanı; kırtavşanı, adatavşanı, yerköpeği gibi adlarla da bilinir. Bilimsel adı Allactaga williamsi olan Araptavşanı, Orta Anadolu Bölgesi ve Batı Anadolu Bölgesi ovalarıyla Doğu Anadolu'nun yayla ve steplerinde görülür.

Araptavşanının da nesli -henüz- tükenme tehlikesi altında değil. Bu tür de IUCN tarafından "asgari endişe" kategorisinde sınıflandırılmış.