BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,19
ALTIN 2.450,44
HABER /  GÜNCEL

Kandili alın öyle gelin!

Onlar yavrularını Kuzey Irak'ta kaybetti... Şehit cenazelerinde aileler Mehmetçik'ten işte bunu istedi...

Abone ol

İNTERNETHABER/ Kuzey Irak ve yurt içindeki operasyonlarda şehit düşen 5 asker bugün düzenlenen törenlerle memleketlerinde son yolculuklarına uğurlanıyor. Şehit cenazelerinde gözyaşları sel olup aktı.  

ŞEHİT CENAZELERİNDE
GÖZYAŞLARI SEL OLDU... YÜREK DAĞLAYAN
O ANLAR...


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Piyade Er Gökhan Özkan'ın cenazesi Çanakkale'de, Komando Er İbrahim Gedik'in cenazesi Trabzon'da, Kıdemli Çavuş Selam Kemer'in cenazesi Konya'da, Er Erkan Arslan'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

- MAYIN TUZAĞI ŞEHİDİ EMRE BOLAT TOPRAĞA VERİLDİ -

Bingöl kırsalında teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Üstçavuş Emre Bolat'ın cenazesi Eskişehir'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verildi.

EŞİNE DOYAMADAN GİTTİ

Yürüyüş sırasında şehit astsubay Emre Bolat'ın kardeşi Yunus Bolat da "Kahrolsun PKK" diye bağırdı.

Cenaze töreninde Çorlu'dan gelerek katılan şahit astsubayın 6 aylık eşi İlknur Bolat sürekli gözaşı döktü. Anne Cumaziye Bolat şehit oğlu için "eşine doyamadan gitti" diye ağıt yaktı.

OĞLUNU BİR GÜN ÖNCE RÜYASINDA GÖRDÜ

Astsubayın eşi İlknur Bolat, cenaze törenine kayınvaldesinin evinden 112 ambulansıyla getirildi. Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran anne Cumaziye Bolat oğlunu bir gün önce rüyasında gördüğünü söyleyerek, "oğlum bana `anne 6 kişiydik. Bir ben kurtuldum' diyordu. Sabahleyin şehit haberini aldım" diyerek ağladı.

CENAZEDE TERÖRE LANET

Cenaze törenine katılan kalabalık sık sık tekbir getirdi, `Kahrolsun PKK', `Şehitler ölmez vatan bölünmez', `Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP', `Mehmetçiğin katili Amerika', `PKK'nın ardında Amerika var', `Yan gelip yatmıyoruz, şehit oluyoruz', `Tayyip oğlunu askere gönder', `Tayyip'in oğlu asker kaçağı' ve `Bir gece ansızın gelebiliriz' diye sloganlar attı. 

Şehit astsubay Emre Bolat'ın tabutu askerler tarafından top arabasından indirilip askeri ambulansa konuldu. Bolat'ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.



- ER İBRAHİM GEDİK -

KUZEY Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen kara harekatında, teröristlerle girilen çatışmada şehit olan er İbrahim Gedik, bugün memleketi Trabzon'da, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cami avlusunda bekletilen kardeşinin Türk bayrağı sarılı tabutuna 

 

Askerler ve yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta duran baba Abdurrahman Gedik, şehit oğlunun tabutunun başında nöbet tutan askerlere sarılarak tek tek öptü. 

sarılan abla Duriye Gedik, ağıtlar yaktı. Amca Nihet Gedik ve baba Abdurrahman Gedik de ayakta durmakta zorluk çekti.

AİLESİ PERİŞAN OLDU

Şehidin diğer ablası Makbule Gedik de yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehit erin ağabeyleri Habip ve Emin Gedik ise tabutun başından uzun süre ayrılmadı ve gözyaşı döktü.

KANDİL'İ ALIN ÖYLE GELİN

Cenaze namazının ardından yine sloganlar ve tekbirler eşliğinde top arabasına konulan şehidin cenazesi, bir süre kortej eşliğinde vatandaşların önünden geçirildi. Bu sırada Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan binlerce kişi de `Kandil'i alın öyle gelin', `Kahrolsun PKK', `İmralı'yı açın, Apo'yu asın' sloganları attı. Bu sırada kalabalıktaki bazı kadınların fenalaştığı gözlendi.

Yaklaşık 500 metrelik tören yürüyüşünün ardından cenaze aracına konulan şehit erin cenazesi, Trabzon Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.



- ER GÖKHAN ÖZKAN -

ÇANAKKALE'nin Yenice İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, Kuzey Irak'ta düzenlenen kara harekatında şehit düşen 20 yaşındaki er Gökhan Özkan, gözyaşları arasında toprağa verildi.

 
Şehit Er Gökhan Özkan'ın annesinin yüreğine acı ateş gibi düştü. Ayakta durmakta zorluk çeken anne Emine Özkan bayan askerin kollarında bayıldı.

Siirt 3'ncü Komando Tugayı'nda vatani görevini yaparken şehit düşen er Gökhan Özkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bu sabah Yenice Devlet Hastanesi morgundan askerler tarafından alındı.

ŞEHİT ANASI TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ

Top arabasına konulan Özkan'ın tabutu kortej eşliğinde Yenice Merkez Camii'ne getirildi. Şehit annesi 50 yaşındaki Emine Özkan, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Vali Orhan Kırlı'nın eşi İnciser Kırlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Güner'in eşi Semra Güner ve Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Erhan Akporay'ın eşi Gülçin Akporay da şehidin annesi Emine Özkan ve babası Mehmet Özkan'a başsağlığı diledi.

OĞLUM DOĞUYA GİTMEYİ İSTEDİ

Taziyeleri kabul eden anne Emine Özkan, "Benim oğlum daha 6 aylık askerdi. Oğlumu Kayseri'de acemi birliğinde bırakmak istemişler ama o doğuya gitmeyi tercih etmiş. Hatta askerden önce Açık Öğretim Fakültesi'nin 4 yıllık Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı. Ama gitmedi. Askerden gelince okuyacağını söyledi. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehit cenazesinin camiye getirilişi sırasında yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, `Şehitler ölmez vatan bölünmez', `Yenice seninle gurur duyuyor' sloganları attı.

BABA ÖZKAN METANETİNİ KORUDU

Cami avlusundaki törenin ardından şehit askerin Türk bayrağına sarılı tabutu Mehmetçikler tarafından omuzlara alınıp top arabasına konularak gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Boynanlar Köyü'ne uğurlandı. Özkan doğum yeri olan köyünde toprağa verildi.

Şehit askerin cenaze töreninde baba Mehmet Özkan metanetini korurken, anne Emine Özkan zaman zaman fenalık geçirdi. Anne Özkan'a camii avlusuna çağırılan sağlık ekipleri müdahale etti.



-ER ERKAN ASLAN-

Diyarbakırlı 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Erkan Aslan, memleketi Diyarbakır’ın Eğil İlçesine bağlı Balaban Köyü’nde gözyaşları ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

 
Şehit Aslan'ın yakınları sinir krizi geçirirken, ayaklarından felç olan baba Hakkı Aslan'a Tuğgeral Ata Kalkan destek oldu 


Köyün ilk şehidi olan Aslan'ın yakınları sinir krizleri geçirirken, ayaklarından felç olan baba Hakkı Aslan’a cenaze töreni sırasında Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan koluna girerek destek oldu. Cenaze törenine ellerinde Türk bayrakları ile katılan yaklaşık 3 bin kişi PKK terör örgütü aleyhine slogan attılar.

KAHROLSUN PKK SLOGANLARI

Köydeki evler bayraklarla donatılırken, cenaze törenine katılan yaklaşık 3 bin kişi sık sık, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kaleştir’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attılar. Tören sırasında bazı vatandaşlar ve çocuklar ise ellerinde, ‘Dini, dili, ırkı ne olursa olsun terör bir insanlık suçudur’, ‘Gözyaşı ve acıya dur diyelim teröre hayır’, Şehidimizi uğurluyoruz’ yazılı dövizler ve afişler taşıdı.


-KIDEMLİ ÇAVUŞ SELAM KEMER-

Harekatta şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Selam Kemer'in cenazesi ise Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Mahmuthisar köyünde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde şehit astsubay'ın kız kardeşi Emine Kemer'i, bayan subay teselli etmeye çalıştı.

Şehit Kemer'in (25) cenazesi, öğle saatlerine doğru Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınarak çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Mahmuthisar köyüne getirildi.

PKK ALEYHİNE SLOGANLAR ATILDI

Cenaze törenine katılan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attılar.

YAKINLARI AYAKTA DURMAKTA ZORLUK ÇEKTİ

Törende, şehit Kemer'in babası Abdullah Kemer ve dedesi Selam Kemer ile diğer yakınları güçlükle ayakta durdu. Şehidin kız kardeşi Emine Kemer, kendisine ''Güçlü olmalıyız. Metanetini koru'' diyen kadın askeri görevliye, ''Ben teğmen olacaktım. Onun üstünde bir rütbeye sahip olacaktım. Hep kendisine böyle derdim. Ama onun şu anda elde ettiği şehitlik rütbesinin üstünde rütbe yok'' diyerek ağladı.