BIST 10.400
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.409,39
HABER /  GÜNCEL

Kandilde Türkiye hasreti!

Kandil'den kaçarak polise teslim olan teröristin açılım süreciyle ilgili önemli ifadelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Açılım sürecine örgütün büyük sempati duyduğunu önü süren Bevar kod adlı terörist, "Herkes eve dönmek istiyor." dedi.

Örgütte en son vergilendirme memuru olarak görev yaptığını belirten terörist, teslim olduktan sonra etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istedi.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre; Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde 30 sayfa ifade verdi. Vergilendirme memuru, örgüt içi infazlardan kaçakçılardan vergi adı altında alınan haraca, demokratik açılım sürecinin örgüt içindeki yansımalarına kadar önemli açıklamalarda bulundu.

Birçok PKK'lının fırsat bulduğunda aynı şekilde teslim olmaya hazırlandığını öne sürerek, "Genelde herkes bu süreci olumlu görüyor ve katkıda bulunmak istiyor. Eylem yapmaktan kaçınıyorlar. Hükümete ve bürokratlara karşı sempati oluştu. Eskiden bu konuları kendi aramızda konuşamazdık. Konuşmak isteyen cezalandırılırdı. Şimdi el altından herkes bu açılım sürecini konuşuyor. Bu süreç devam ederse 2010 yılı baharına kadar PKK içinde daha çok çözülme olacak." diye konuştu.

Bevar kod adlı terörist, Osman Öcalan, Nizamettin Taş, Kani Yılmaz ve Murat Karayılan arasında liderlik çatışması yaşandığını da anlattı.