BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kandil harekatına Barzani karşı çıktı!

Türkiye'deki şiddetin sona ermesini istediklerini söyleyen Barzani, Kandil'e yönelik operasyonun endişeyle karşıladıklarını söyledi.

Abone ol
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de şiddetin sona ermesi ve mevcut sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ile Erbil'de bir araya gelen Mesut Barzani, Türkiye'deki terör sorununa değindi. Mesut Barzani, "Maalesef daha önceki süreç bize şunu gösteriyor ki savaşla hiçbir sonuç almak mümkün değil. Barışçıl çözüm için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.

"KANDİL'E YÖNELİK HAVA HAREKATINI HOŞUMUZA GİTMİYOR"
 
Terör örgütü PKK'nın Türkiye içerisindeki saldırılarına karşı olduklarını vurgulayan Mesut Barzani, Türkiye'nin Kandil'i hedef alan hava saldırılarının da hoşlarına gitmediğini ifade etti. Barzani, "Ama bugün bir gerçek vardır ve bunlar yaşanıyor. Ama biz yine söylüyoruz, bu durum barışçıl yollarla çözülür, başka yolla çözmek zordur." ifadelerini kullandı.
 
Barzani ve Avrupalı bakanlar arasındaki görüşmede Suriye krizi de ele alındı. Mesut Barzani, bölgede 8 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ifade etti.
 
Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ise Beyrut ve Bağdat'ın ardından Erbil'de de Suriye meselesini ele aldıklarını söyledi. Bulgar bakan; komşularının, Suriye'de demokratik bir rejimi istemelerinden memnun kaldıklarını ifade etti.
 
Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ise Irak halkının diktatör Saddam'dan kurtulması için yardım ettikleri belirtti. Sikorski, Erbil'de konsolosluk açmalarını ise bu şehre verdikleri önemin göstergesi olarak değerlendirdi.
 
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise toplantılarında bağımsız bir Kürt devleti konusunun kesinlikle gündeme gelmediğini dile getirdi.