BIST 10.721
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.418,12
HABER /  GÜNCEL

Kamuflaj yok satıyor

Terör tepkisi asker kıyafetlerine ve bayrağa ilgiyi artırdı. Peki kaç lira?

Abone ol

Son günlerde, yaşanan terör olaylarına gösterilen tepkiler, asker kıyafeti ve bayrak satışlarını da artırdı. Bayrak satışlarında Cumhuriyet'in 75'inci yılındaki rekor kırıldı.

Türkiye'nin dört bir yanında terör örgütünün güvenlik güçlerine yaptığı saldırıları kınamak için sokaklara çıkan vatandaşlar, askeri kıyafet bayrak satışlarını patlattı.

Askeri malzeme satan işyerleri, artan teröre tepki gösteren vatandaşların akınına uğruyor. En çok ilgiyi, çocuklar için satılan asker kıyafetleri görüyor. Kamuflajlı asker elbisesi, şapkasıyla birlikte 10-12 YTL'den alıcı buluyor. Mavi, siyah ve yeşil renklerdeki bereler 2.5-12.5 YTL'ye, üzerinde ''Komando'' yazan ve Türk bayrağı bulunan bandanalar da 1.5 YTL'ye satılıyor. Yetişkinler ise 20 YTL'den satılan kamuflajlı pantolonlara, 2.5 YTL ile 7.5 YTL'ye satılan kamuflajlı tişörtlere ilgi gösteriyor. Asker kıyafetlerinin vazgeçilmez aksesuarı olan künyeler de ilgi görüyor. 2.5 YTL ödeyenler, üzerine kendi isimlerini ve memleketlerini yazdırdıkları künyelere sahip olabiliyor.

AL BAYRAK YOK SATIYOR

Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan vatandaşlar bayrak satışlarını da artırdı. Bayrak üreticilerinin siparişleri önceki yıllara oranla iki katına çıkarken, Cumhuriyet Bayramı öncesindeki son birkaç günde 15 milyona yakın bayrak satıldı. En çok 30 x 45 ve 50 x 75 ebadında, mitinglerde elde sallanan bayraklar ilgi görüyor. Akaryakıt istasyonları da bayrak promosyonu hazırlığında. Ayrıca Valilikler, kaymakamlıklar ve askeri birlikler de çok sayıda bayrak alıyor.