BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'ten hemşehrisine dava!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç,sanatçı Ferhat Tunç’u kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, hemşehrisi sanatçı Ferhat Tunç’un kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle hem ceza davası, hem de 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, BDP’nin desteğiyle Tunceli’den bağımsız milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen hemşehrisi sanatçı Ferhat Tunç’u kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi. Genç, avukatı İnan Yılmaz aracılığıyla Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi’ne verdiği 14 maddelik dava dilekçesinde, kişilik haklarına yönelik saldırı nedeniyle büyük manevi üzüntü yaşadığını söyledi.

Genç, dilekçesinde seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Tunceli’de CHP seçim bürosuna yapılan saldırının Ferhat Tunç’un kışkırtmaları sonucu geliştiğini iddia etti. Genç, dilekçesinde kendisi ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e yönelik Tunç’un, ’Kamer Genç büyük bir onursuzluk içinde burada bir kampanya yürüttü’, ’Onlar Dersim halkının temsilcisi değil, derin devletin temsilcileridir’ diye açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

'DERSİM MİLLETVEKİLİ DEMEYE DİLİM VARMIYOR'

Kamer Genç, Tunç’un ayrıca kendisine,"Dersim milletvekili demeye dilim varmıyor, dönemin Tansu Çiller’li DYP Tunceli milletvekili olan, Mehmet Ağar’ların yoldaşı Kamer Genç’e de sorarım, burada katledilen insanlarımızı nereye gömdünüz söyleyin" dediğini belirterek, bu yöndeki gazete kupürlerini de dilekçesiyle mahkemeye sundu.

CHP’li Kamer Genç’in hakkında dava açmasına tepki gösteren Ferhat Tunç, "Ben hakkımda açılan davalara yabancı biri değilim. Varsın bir tanesi de Kamer Genç’ten olsun, tırıs gelir. Çünkü Kamer Genç, sahip olduğumuz değerlerin düşmanı bir zihniyete sahiptir" dedi.