BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'ten açıklama geldi!

Akşam saatlerinde Meclis oturumunda Fatma Şahin'e sorduğu soruyla kınama cezası alan Kamer Genç İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Bakan Fatma Şahin'e yönelik sorduğu, "Çanakkale zaferi için savaşan bütün askerlere teşekkür ederken Atatürk'ü neden anmadınız, Atatürk olmasaydı kimbilir şu an hangi ülkede kaç eşli olacaktınız, Atatürk'ü anmak sizi neden bu kadar rahatsız ediyor" sorusu sonrası kınama cezası alan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç İnternethaber'e konuştu.

Tartışma sonra ara verilen oturuma aradan sonra gitmeyen Kamer Genç, AK Partili Ayşenur Bahçekapılı tarafından da lanetlendi.

Oturuma gitmeye gerek duymadığını belirten Kamer Genç, sorduğu soruya Fatma Şahin'in neden sinirlendiğini anlamadığını söyledi:

"Oturuma gitmedim çünkü onlar laf anlamıyorlar. Ben orada bir soru sordum. Atatürk olmasaydı Türk kadının alacağı statüyü anlattım, burada Fatma Şahin'e yönelik bir söz yok, hakaret yok. Bu yıl Çanakkale Zaferinin yıldönümü ile ilgili bir dergi yayınladı Bakanlık, derginin baş yazısını da Fatma Şahin yazmış. Yazısında Çanakkale Zaferini çok kıymetli komutanlar kazandı diyor. Atatürk'ün adından hiç bahsetmiyor, ben de sodum, dedim ki, Çanakkale Zaferini kıymetli komutanlar kazandı diyorsunuz, niye Atatürk'ün adını anmıyorsunuz. Atatürk olmasaydı, siz o koltukta oturabilir miydiniz, o olmasaydı şimdi kimbilir hangi tarikat şeyhinin kaçıncı hanımı olacaktınız diye sordum."

ÖZÜR DİLEMEM, AKP'NİN VERECEĞİ CEZA BENİM İÇİN ONURDUR

"Kürsüye gelerek kendi adına özür dileyen CHP'li vekil Mevlüt Arslan'ı da eleştiren Kamer Genç  Fatma Şahin'den de özür dilemeyeceğini ve AKP'nin vereceği cezaların kendisi için onur olduğunu söyledi:

"Benima adıma niye özür diliyorlar. Ben özür dileyecek bir şey söylemedim. Bin tane kınama cezası versinler, AKP'nin verdiği cezalar benim için onurdur"