BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kamer Genç'i dolandırdı polis enseledi

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılarından biri olduğu iddia edilen 'Başkan' lakaplı Fehmi T. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Antalya Emniyeti Kaçakçılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları istihbarat bilgileri neticesinde bir kişinin kendisini Yargıtay Daire Başkanlığı'nda üst düzey yetkili olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığını tespit etti.

Bunun üzerine teknik ve fiziki çalışma başlatan ekipler, dolandırıcının kimliğini tespit etti. Yapılan çalışmalarda isminin Fehmi T. (35) olduğu belirlenen zanlının suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde örgüt içerisinde bir avukat ve aktif olarak çalışan polis memurunun da olduğu tespit edildi.

KAMER GENÇ'İ DOLANDIRDI

Ayrıca Fehmi T.'nin, 12 Nisan 2008 tarihinde Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç'i 3 bin 375 TL dolandıran kişi olduğu belirlendi. T., 12 Nisan 2008 yılında Kamer Genç'i arayarak, 'Ben GAF Holding'in genel müdürüyüm. Tunceli'de işsiz çok diyorsunuz. Fransa'da 30 işçiye ihtiyacım var' diyerek isim istediği, Genç'in ise, 'İnanın çok sevindim. Ben hemen hazırlıkların başlatılması için ilgililere talimat vereceğim' diyerek dolandırıcı Fehmi T.'ye isimleri verdiği bildirildi. Daha sonra T.'nin, Kamer Genç'ten sözleşme masrafı ve özel hastaneden alınacak sağlık raporları için kişi başına 225 TL para istediği, parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Genç'in polise başvurduğu ifade edildi.

FEHMİ T. YENİDEN SAHNEDE

Bir süre ortadan kaybolan şahsın geçtiğimiz günlerde, "Ben Yargıtay Daire Başkanlığı'nda görev yapıyorum. Tanıdık savcı ve hakim arkadaşlarım var. Size yardımcı olabilirim" diyerek tekrar dolandırıcılığa başladığı belirlendi. Fehmi T.'nin bu süre zarfında 100'den fazla kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri, Antalya başta olmak üzere, Kastamonu, İstanbul, Mersin, Kütahya, Bursa'da operasyon için aynı anda düğmeye bastı.

Fehmi T. ve aralarında bir polis ve avukatın da bulunduğu
9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde aramalar devam ederken, şahısların özel ekiple Antalya'ya getirileceği belirtildi. Fehmi T.'nin aylık gelirinin 500 bin TL olduğu öğrenilirken, İstabul'da lüks bir villada kız arkadaşı Z.Y. ile birlikte yaşadığı bildirildi. Öte yandan şahsın 30'dan fazla dolandırıcılıktan kaydının olduğu ve 8 ayrı suçtan arandığı öğrenildi.