BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Canik'te inşaatlar denetleniyor

Canik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde inşaat denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Abone ol

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi geleceğe hazırlayan belediye, sıkı takiple kaçak yapılaşmanın da önüne geçerek çirkin görüntü ve deprem riskini azaltıyor.

Yapı denetim ekipleri yaptıkları incelemelerde binalarda ruhsat, demir, beton, izolasyon ve dış cepheleri denetliyor. Ruhsatsız ve kaçak yapıları engellemek için aralıksız denetim yaptıklarını belirten Canik Belediyesi İmar İşleri Müdürü Hasan Demir, "Belediyemizden izinsiz olarak başlatılan inşaatlara asla müsaade etmiyoruz" dedi.

Yapı denetim ekipleri tarafından yapılan denetimlerde bina inşaatlarındaki demir, beton ve izolasyonların kontrol edildiğini ifade eden Hasan Demir, "Ayrıca ekiplerimiz tarafından tespit edilen 5 adet harabe binanın yıkımı tamamlanmış olup kaçak olarak yapılan 10 adet sundurma mühürlenmiştir. Karşıyaka Mahallesi'nde tespit ettiğimiz ruhsatsız olan temel kazısı gerekli cezai işlemler yapılarak belediyemiz tarafından mühürlenmiştir.

Bu tür kaçak ve ruhsatsız kazılara hiç bir şekilde izin verilmeyeceği gibi, tespit edilen kaçak ve ruhsatsız kazı veya binaların ekiplerimizce mühürlenerek yüksek tutarlarda cezalar uygulamaya devam edeceğiz"
diye konuştu.