BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Kalli transfere doymadı

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, yeni transferler istedi

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda zayıf bir ekiple karşılaştıklarını dile getirerek, ''Karşımızda bugün daha iyi bir ekip olsaydı, bize zorluk yaşatabilirdi'' dedi.

Feldkamp, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçın ilk 60 dakikasında çok yüksek tempoda oynadıklarını belirterek, ''Bugün elimde olsaydı biraz tempoyu kısardım. Bugün kolay değildi, böyle müthiş atmosferde, böyle seyirciyle tempolu oynadık. Sonuç iyi gitti. Eğer karşımızda daha iyi rakip olsaydı, bize zorluk yaşatabilirdi'' diye konuştu.

Nonda seçeneğimi artırdı

Nonda'nın transferinin bitip bitmediğini basın mensuplarına soran Alman teknik adam, ''Evet'' yanıtını alınca, ''Bizim 3 ya da 4 tane iyi santrforumuz oldu demektir'' ifadesini kulandı. Feldkamp, bugün iki santrforun da gol attığını kaydederek, ''Rekabet her zaman oyunu üst düzeye getirir. Artık ben seçme şansına sahip olacağım. Nonda'yı biz seçtik. İlk önce onu göreyim. Takımımızı daha ileriye götürmek için neler yapabileceğini göreceğiz'' şeklinde konuştu.

Savunma yönü güçlü oyuncu istiyorum

İsviçre'deki kamp çalışmalarından bu yana savunmanın sağına oyuncu almayı düşündüğünü dile getiren Karl Heinz Feldkamp, Uğur'un işini iyi yaptığını, ayrıca savunma yönü güçlü bir oyuncu transfer etmeyi istediğini söyledi. Feldkamp, Servet ve Song'dan birisinin sakatlık yaşama ihtimalinin kendisini düşündürdüğünü de belirterek, ''Servet ve Song gibi çok hareketli, gidip gelebilen, defansif yönü iyi olan bir oyuncu arıyorum. Değişik pozisyonlarda oynayabilecek Linderoth gibi bir oyuncu almayı istiyorum'' şeklinde konuştu.

Maçta sakatlanan Volkan'ın durumunun iyi olmadığını dile getiren Feldkamp, bu oyuncunun pazar günü oynayıp oynamayacağını bilemediğini kaydetti. Hasan'ı, oynadığı mevkide beğendiğini söyleyen Alman teknik adam, kaleci Aykut'u tamamen emin olduğu zaman oynatacağını belirtti.

Türk takımları sevindirdi

Türk takımlarının tümünün Avrupa'da tur atlamasından memnuniyet duyduğunu anlatan Feldkamp, ''İnşallah, bütün Türk takımları galibiyetlerle Avrupa arenalarında tur atlasın. Bütün takım hocalarını buradan tebrik ediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde kolay ekip yok, UEFA'da da aynı şekilde. Üst düzeyde rakipler gelecek. İlk önce bu turun keyfini çıkaralım, sonra rakipleri düşünürüz'' ifadelerini kullandı.

Maçta, her zaman giydiği siyah elbiselerinin yerine bu kez beyaz gömlekle çıkması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Feldkamp, ''Onları yıkadım. İnce gösterdiği için siyah giyiyorum'' diyerek espri yaptı.