BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kalekol, PKK tehdidine boyun eğdi

PKK, Benoluk Kalekolu'nun müteahhidini ve işçilerini tehdit etti. 10 günlük iş bitirilip kalekol askere teslim edilemedi.

Abone ol

Benoluk'ta 2 yıl önce 6 askerin şehit edildiği karakolun yerine yapılan Kalekol, PKK tehdidi nedeniyle 10 10 günlük işi kalmasına rağmen bitirilemiyor.
İki yıldır inşaatı devam eden ve bitme noktasına gelen Siirt'in Pervari ilçesi Benoluk Kalekol inşaatının tesliminin, PKK tehditleri nedeniyle bir türlü yapılamadığı öğrenildi. Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon lira harcanarak yapılan Benoluk Kalekolu inşaatı durdu.

PKK TEHDİT ETTİ, MÜTEAHHİT VE İŞÇİLER ÇALIŞMIYOR

Özel bir şirket tarafından yapılan inşaatta çalışan işçiler ve müteahhit PKK tarafından tehdit edilince yaklaşık 10 günlük işi kalan Benoluk Kalekol'un anahtar teslimatı yapılamadı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri inşaat alanında gereken güvenlik önlemlerinş alsa da PKK tehdidi nedeniyle müteahhit ve işçiler işi bitirmeye yanaşmıyor.

KALEKOL BİTMEDİ, 6 ŞEHİT VERİLEN KARAKOLDA GÖREVDELER

Van Çatak sınırında bulunan Benoluk Karakolu, 2 yıl önce PKK'lıların saldırısına uğramış, 6 askerimiz şehit edilmişti. Kalekol inşaatı bitirilemediği için mehmetçikler daha önce baskına uğrayan eski karakolda görevlerini yapmaya çalışıyorlar. (İNTERNET HABER/ÖZEL)