BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Kalbi duran askerin mucize kurtuluşu

Bingöl'de PKK'nın hain saldırısında yaralanan bir askerin kalbi yeniden çalıştı.

Abone ol

İNHTERNETHABER - Bingöl'de 9 askerin şehit olduğu kanlı saldırıda bir mucize yaşandı. Hastaneye kaldırılan 70 yaralı arasında bulunan bir askerin şehit olduğu haberi geldi. Kalbi duran asker doktorların olağanüstü mücadelesi ile yeniden yaşama döndü. 

Bingöl'deki hain saldırıda ağır yaralanan asker Erzurum'daki hastaneye kaldırılmıştı. Akşam saatlerinde askerin yaşamını yitirdiği bildirilmiş ve şehit sayısı 10'a yükselmişti. 

1.20120918172351.jpgAncak daha sonra gelen haber Türkiye'yi sevindirdi. Müdahale sırasında kalbi duran askerin yeniden yaşama döndüğü duyuruldu. 

Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 

-"İlk etapta kalbi durduğu için şehit olarak bilgisi geldi. Ancak daha sonra doktorların çabası sonucu kalbi yeniden çalıştırılmış, diğer yaralıların da tedavileri devam ediyor" dedi.

KANLI SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ

Sivil ve silahsız askerlerin hedef alındığı kalleş saldırıda roketatarlar kullandığı ortaya çıktı. Valilikten yapılan son açıklamaya göre daha sonrasında şiddetli bir çatışma çıktı. Şehit olanların büyük bir kısmı roketin isabet ettiği otobüsteki sivil ve silahsız askerler.  

1.20120919075623.jpg

RÜTBETELER BELLİ OLDU

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, Elazığ Kabul ve Toplanma Merkezi'nden Van istikametine 0.20120918172252.jpg1 üsteğmen, 27 silahlı emniyet personeli, 1 konvoy komutanı dahil 293 personelin sevkinin; Bingöl Tali Kabul ve Toplanma Merkezi'nde 126 personel bırakılmasının ardından, 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan konvoyda, zırhlı araçlar, elektronik karıştırma aracı, 1 ambulans ve 2 emniyet personelini taşıyan transit araçla yapıldığı belirtildi.

ÇATIŞMA BÖYLE OLDU

Saat 12.15 sıralarında Bingöl merkeze bağlı Kardeşler köyü mevkisindeki ormanlık arazi kesiminden, 3 No'lu otobüsün roket saldırısına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

''Elazığ-Bingöl-Muş karayolu güzergahında konvoy öncesi menfezler dahil yolun kontrolü yapılmış, yolun emniyeti alınmış, ayrıca aynı güzergahta 6 BTR ve 4 Shortland zırhlı aracı ile yol emniyet ve kontrol devriyesi icra edilmiştir. Konvoy emniyet personeli ile teröristler arasında silahlı çatışma çıkmış, derhal bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanı ve emniyet personeli de çatışmaya dahil olmuştur. Bu esnada roket atışı ile isabet alan otobüs alev almış ve emniyet personeli, alev alan araçtan personeli tahliye etmiştir.

Roketli saldırının ilk anında 6 personel otobüste roket atışıyla 3 personel silahlı saldırı nedeniyle şehit olmuştur. Yaralı personel sayısı 70'tir. Bölgede geniş çapta operasyonlara başlanmış olup, ayrıca adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz.''

2.20120919075718.jpg