BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  GÜNCEL

Kalafat Kanal D'ye geçti

Flash TV'den ayrılan Savaş Kalafat Kanal D'de, NTV'den ayrılan Gani Müjde ise TRT1'de yeni programlar sunmaya hazırlanıyor. Müjde, sonbaharda NTV'ye dönecek.

Abone ol

TRT'nin yarışma programı Miras daha ekrana gelmeye başlamadan tercih edilen sunucu sebebiyle tartışma konusu olmuştu. Yarışmanın şimdiki sunucusu Metin Uca'dan önce oyuncu Tamer Karadağlı'nın adı bu görev için geçmiş, ancak Karadağlı'nın alacağı para ve yaşadığı gizli kamera skandalı kamuoyunda polemik konusu yapılmıştı.

Bunun üzerine Karadağlı yerine daha önce Passaparola yarışmasında başarılı bir performans çizen Uca'da karar kılınmıştı. Ancak Metin Uca'nın sözlemesi sona erdi ve Limon Yapım Gani Müjde ile anlaştı. Programa neden devam etmediği konusunda Uca 'Benim anlaşmam zaten 84 bölümdü ve bana programın o zaman biteceği söylenmişti ancak daha sonra devam kararı alındı ve benden 13 Mayıs'a kadar devam etmem istendi ben de kabul ettim.' dedi.

Uca 'muhalif tavrından ötürü TRT yöneticilerinin tepkisini çekti, bu yüzden sözleşmesi uzatılmadı' söylentileriyle ilgili olarak ise ' Eğer böyle bir şey olsa baştan beni tercih etmezlerdi ayrıca bana TRT yönetiminden de yapımcılardan da herhengi bir uyarı gelmedi. Bir sunucu sürekli aynı programı sunacak diye bir şey yok.

Bazen kan değişimi herkes için daha iyi olabilir.' açıklamasında bulundu. Uca bundan sonrası için yeni bir yarışma formatı üzerinde çalıştığını, biri BBC menşeyli diğeri ise bir İtalyan televizyonunda yayınlanan iki formattan birini seçeceğini söyledi.

16 Mayıs'tan itibaren programı sunacak olan Gani Müjde ise yeni programı Miras için esprili üslübuyla 'iyi bir mirasa kondum, benim için keyifli olacak' derken; daha önce sinema projesini gerekçe göstererek Gündem Dışı XL'yi sonlandırmasını ise 'Gündem Dışı canlı olduğu için çok vaktimi alıyordu Miras da öyle olmayacak çünkü bant olarak ekrana gelecek böylelikle sinemaya da vakit ayırabileceğim' şeklinde açıkladı. Müjde ayrıca Eylül ayında Gündem Dışı XL'ye NTV'de tekrar başlayacağını belirtti.

SAVAŞ KALAFAT KANAL D'DE

Flash TV'den geçen hafta ayrılan Savaş Kalafat yeni bir magazin programı için Kanal D ile masaya oturdu.Uzan bir süredir akşam yayınında magazin haberlerini içeren bir programa yer vermeyen Kanal D'nin Savaş Kalafat'la anlaştığı söyleniyor.Kanal D'de üst düzey yönetimle görüşen Kalafat'ın programının Haziran ayında ekrana gelmesi bekleniyor.

Kaynak: netgazete.com