BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  GÜNCEL

Kahveciler sigara açılımı istedi

4 sigarayı birden aynı anda ağızlarına soktular. Sigara paketleriyle pankart hazırladılar. İşte esnafın hükümete rest çektiği protestodan fotoğraflar...

Abone ol

Bu fotoğraf Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda çekildi... Değişik illerden gelen aralarında kahvehane, gazino ve lokanta gibi yerlerin işletmecilerinin bulunduğu bir grup Ankara'da toplanarak sigara yasağını protesto etti.

"Başbakan sigara açılımı istiyoruz" pankartları taşıyan protestocular hükümetten ''ara yol'' istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken eylemde, ''esnafın sıkıntılı günler yaşadığını'' öne sürdü.

''Kahvehane kültürünün sadece Türkiye'ye özgü olduğunu'' anlatan Palandöken, şunları söyledi: ''Biz 'sigara içilsin, sigarayı daha çok sevdirelim' demiyoruz. Esnafa zaten bir dokunsan bin ah işiteceksin. Türkiye'de o kadar önemli meseleler var ki bu belki en son olacak konu. İnsan sağlığı çok önemli, ancak bu iş eğitimle çözülür. Bu iş küçük çocukları sigara alınan noktalara göndermemekle, okul öncesinde sigaranın sağlığa zarar olduğu bilincinin aşılanmasıyla olur. Gelişmiş ülkelerin bulduğu ara yollarla olur, esnaf mağdur edilmeden yapılır. Kahvehaneler sadece sigara içilen yerler değil aynı zamanda kıraat edilen yerler ama ülke öyle bir durumdaki işsizlerin, iş bekleyenlerin sabahleyin gidecekleri tek nokta.''

HÜKÜMETE 'BİZİ SOKAĞA DÖKMEYİN' RESTİ

Palandöken yaptıkları gösteri ile sadece seslerini duyurduklarını belirterek, ''Bizi sokağa, meydanlara indirirseniz bizimle başa çıkamazsanız'' dedi.

Oda temsilcileri gösterinin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşeceklerini belirterek bakanlığa gittiler.

İŞTE YARATICI KAHVECİLERİN SİGARA EYLEMİNDEN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]