BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.411,23
HABER /  GÜNCEL

Kahramanmaraş halen yanıyor

Kahramanmaraş'ta çıkan yangın 12 saattir söndrülemedi

Abone ol

Kahramanmaraş’ta Ahir Dağı eteklerinde çıkan yangın akşam saatlerinden itibaren rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte yeniden büyüdü. Çevre illerden gelen ekiplerin de desteğiyle müdahale edilen yangın, aradan geçen 12 saatlik süreye rağmen halen söndürülemedi.
Kahramanmaraş’ın akciğeri olarak nitelendirilen Ahir Dağı Kazma Bağları mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın devam ediyor. Gün içerisinde Adana’dan gelen yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilen yangın, akşam saatlerinde belirli bir süre kontrol altına alındı. Ancak bu sırada rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte alevler yeniden büyüyerek çevreye yayıldı.

EVLER BOŞALTILMAYA BAŞLANDI

Yangının bölgedeki bağ evlerini de tehdit etmesi üzerine bazı evler boşaltıldı. Havanın kararmasıyla birlikte yangına havadan müdahale durdurulurken, gece görüş sistemleri bulunmayan helikopterler ve yangın söndürme uçağı geri çekildi. Öte yandan bölgenin topografik yapısının zorluğu ve havanın kararmasıyla, yangın söndürme çalışmaları daha da zorlaştı.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözlerin yanı sıra, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, askeri itfaiye, Belediye Arama Kurtarma ve Moral Destek Ekibi (AKMOD) üyelerinin desteğiyle söndürme çalışmaları devam ediyor.

Belediye İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin 11 araçla su takviyesi yaptığını söyledi. Belediye araçlarının yangın bölgesine giremediğini ifade eden Küçükönder, “Yangın kontrol altına alınmıştı akşam saatlerinde, ancak rüzgarın çıkmasıyla sönen yerler yeniden parladı. Biraz zorlandık ve şu an devam ediyor yangın. Kaç hektarlık bölümün zarar gördüğünü şu an için tam olarak bilmiyoruz.” dedi.

İLDEKİ TÜM İTFAİYE EKİPLERİ YANGINA YÖNLENDİRİLDİ

Belediye ekiplerinin su desteğinin yeterli olduğunu kaydeden Küçükönder, orman itfaiyesinin de il genelindeki tüm ekiplerini yangın bölgesine çektiğini dile getirdi. Belediye AKMOD ekiplerinin de yanma tehlikesi geçiren itfaiyecilerin yardımına koştuğunu belirten Küçükönder, şöyle konuştu: “Bizim su desteğimiz yeterli, orman itfaiyesi de tüm ilçelerdeki ekiplerini buraya çekti, askerimiz de burada. Bizim belediye olarak 8 itfaiye grubumuzda birer araç yedek bırakarak tamamını buraya çektik. Saat 3 ten bu yana buradayız. Akmod ekiplerimiz geldi. Bir ara orman itfaiyesi ekiplerimiz yangın içerisinde kaldı. Bazı arkadaşlarımız yanma tehlikesi geçirdi. Belediyemizin araçları da geldi ve yangının önünü kesmek için çalışma yaptı. Temennimiz rüzgarın durması. Arkadaşlarımız fedakarca çalışıyorlar.”

Bu arada Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’da yangını olay yerinde dakika dakika takip ederek, çalışmalar hakkında ekiplerden bilgiler aldı.

YANGINA SEBEP OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN YAŞLI ADAM TUTUKLANDI

Öte yandan yangına sebep olduğu öne sürülen yaşlı adam tutuklandı. İddiaya göre yangın, bir bağ evinde bekçilik yapan T.Ç.’nin (73) su hortumlarını birbirlerine eklemeye çalıştığı esnada çıkmıştı. Hortumları birbirine monte etmek için ısıtan T.Ç.’nin elinden düşen kibrit yerdeki ot ve çalıları tutuşturmuş ve biranda çevreye sirayet ederek rüzgarın etkisiyle daha da büyümüştü. Olayın ardından gözaltına alınan zanlının, çıkartıldığı adli mercilerce tutuklandığı bildirildi.