BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kahramanmaraş beşik gibi sallanıyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Tam bir saat sonra ise yeni bir sallantı oldu.

Abone ol

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 4.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 01.55'de meydana gelen ilk depremin ardından saat 02.02'de ise 4.4 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana gelmesiyle halk kendini dışarı attı. 

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Kandilli rasathanesinin verilerine göre yerine 13,6 km derinliğinde merkez üssü Pazarcık İlçesi Cocelli olan 4.7 şiddetindeki deprem ilçede yaşayan vatandaşlar arasında paniğe yol açtı. Sarsıntı sebebi ile uykudan uyanarak sokaklara inen vatandaşlar arabalarına ve parkları doldurarak geceyi dışarıda geçireceklerini söylediler.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 4,7 büyüklüğündeki deprem Türkoğlu İlçesinde hissedildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan verilere göre Pazarcık ilçesine bağlı Hanobası ve Göçerli'de yerin yaklaşık 12 kilometre derinliğinde saat 01,55'de meydana gelen 4,7'lik depremden 5 dakika sonra 4,4 şiddetinde artçı bir sarsında daha oldu. 

Depremin merkez üssünün Türkoğlu içle sınırlarına yakın olması sebebiyle depremin şiddeti burada da hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşayarak dışarı çıktı.