BIST 10.220
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.458,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kağızman kırsalında askeri operasyon

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında İç Güvenlik Taburu ve çevre illere bağlı askeri birliklerce geniş çaplı askeri operasyon başlatıldı.

Abone ol

Bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edildi. Operasyonu Kars Jandarma Alay Komutanı bizzat yönetiyor. Mayın tuzaklarına karşı yüksek teknolojili sırt jemırları kullanılıyor.

Operasyonlar Görecek, Madur ve Çömçe bölgesinde yoğunlaşıyor. Bu çerçevede geçişleri engellemek için bütün köprüler özel donatımlı askeri birliklerce kontrol altına alınıyor, alınan bilgilere göre kritik bölgedeki askerler özel eğitimli ve ileri teknoloji silahlarla donatıldı. Öte yandan ilçe merkezinde de önlemler alan polis ilçe merkezine giriş çıkışları özel hareket polislerince sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kağızman ilçesine bağlı Görecek köyü yakınlarına PKK'lı teröristlerce mayın döşenmiş, askeri birliğin geçmesine 20 metre kala mayın uzaktan kumanda ile patlatılmıştı.


Bunun üzerine başlayan operasyonlar aralıksız devam ediyor. Askeribirliklerin bölgede geniş çaplı önlemler aldığı kaydedildi.