BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.398,60
HABER /  GÜNCEL

Kafasına silah dayayıp bekledi!

Ekonomik kriz tefecilerin işine yaradı! İzmir'de bir işadamı soyup soğana ceviren tefeci, kendi işyerinde dehşeti yaşadı!

Abone ol

Kereste ticareti yaptığı öğrenilen Aziz Ulusoy, bugün saat 12.00 sıralarında, Hacı Erkaya'nın Buca İlçesi Otokent'teki otomobil galerisine geldi. Bir süre sonra tabancasını çıkaran Aziz Ulusoy, çevreye birkaç el ateş etti. Ulusoy daha sonra başına dayadığı silahla tam 9.5 saat eylem yaptı.

İzmir'in Buca İlçesi'nde borç para aldığı ve tefecilik yaptığını ileri sürdüğü Hacı Erkaya'nın otomobil galerisini basıp kendi kafasına silah dayayıp intihar etmekle tehditler savuran Aziz Ulusoy'un eylemi 9.5 saat sonra sona erdi.

BORCU YOKTUR YAZILI KAĞITLA İKNA EDİLEMEDİ

Aziz Ulusoy'un, Erkaya'nın yanına, kalan son borcunu ödemek için geldiği ancak yeni 15 bin TL'lik borç çıkarılması üzerine çılgına dönüp bu eylemini

 

İzmir'de yaşanan dehşet anları objektiflere böyle yansıdı;

O anları görmek için TIKLAYIN

gerçekleştirdiği ifade edildi. Saatlerder polisin çaba sarfettiği Ulusoy, kendisine Erkaya tarafından borcu yoktur yazılı imzalı kağıt verilmesine rağmen, imzaladığını öne sürdüğü senetlerin ifade edilmediği sürece eylemine devam edeceğini bildirdi.

ULUSOY'UN EVİNİN TOPUSU BULUNDU

Ulusoy'un isteği üzerine mahkemeden alınan arama kararı sonrası olay yeri olan Hacı Erkaya'nın galerisinde polisler tarafından inceleme yapıldı. Aramada Ulusoy'un el konulduğunu ileri sürdüğü evin tapusu bulundu. Aziz Ulusoy'un noter satışıyla İzmir Genelevindeki evini Hacı Erkaya'ya sattığı kaydedildi. Bununla birlikte Ulusoy'un kendisiyle ilgili tutulan hesap defterinin getirilmemesi halinde eylemine son vermeyeceğini söylediği vurgulandı.

Eylem sırasında bir üst kata kaçan ve kendilerini bir odaya kilitleyen, galeri sahibi Hacı Erkaya, oğlu N.E. ve kardeşi M.E., bulundukları katın önüne getirilen ambulansın üzerine atlayarak tahliye edildi.

Her ihtimali gözönünde bulunduran polislerin çelik yelekle sürdürdüğü ve avukatının da katıldığı uzun sküren görüşmelerin ardından Aziz Ulusoy, saat 12.00'da başladığı eylemini saat 21.30 sıralarında sona erdirdi. Silahına polislere teslim eden Ulusoy, gözaltına alındı.

Aziz Ulusoy'un işyerinin kasasına bir not bıraktığı da belirtildi.

ASMA TAVANDA ÇOK SAYIDA SENET VE ÇEK ELE GEÇİRİLDİ

Galeri sahibi Hacı Erkaya, oğlu N.E. ve kardeşi M.E.'nin tahliye edilip Emniyet'e sorgulanmak için götürülmesi üzerine polis işyerinde detaylı inceleme yaptı. İncelemede, galerinin asma tavanındaki köpüklerin arasına gizlenmiş, aralarında Aziz Ulusoy'nun da bulunduğu çok sayıda kişiye ait senet, çek ve hesap defteri ele geçirildi. Bunların ele geçirildiğini gören Aziz Ulusoy da, “Ben haklıyım” diyerek elindeki silahı polislere teslim etti. Bir süre polislerle konuan Ulusoy, sorgulanmak üzere Çınarlı Semti'ndeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, olayı yakından takip eden Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, “Olayın Otokent'le bir alakası yoktur. Kişiler arasındaki alacak verecek meselesinden kaynaklanmıştır. Galeri sahibiyle ilgili, kendi bünyemizde idari ve disiplin soruşturması açacağız. Sorumlu bulunması halinde ihraç kararı alacağız” diye konuştu.